Ranson neemt Droessaert over

Droessaert, de bekende leverancier van grondstoffen voor de bakkerijsector uit Wijnegem is overgenomen door Ranson/Harelbeke. Alle medewerkers blijven bij het bedrijf.

De broers Marcel en Albert Droessaert begonnen in 1949 met de distributie van gist. Al snel verkochten ze ook andere producten aan de bakkers in de regio van Antwerpen. Een jaar eerder was Lucien Ranson al begonnen met de verkoop van margarine aan de bakkers in Harelbeke. Ranson werd de marktleider voor bakkerijgrondstoffen in ons land. Droessaert is altijd de meest populaire leverancier geweest voor de provincie Antwerpen en ook delen van Oost-Vlaanderen.

Droessaert vierde zijn zeventigste verjaardag in 2019. “De gesprekken zijn goed verlopen en de overname is snel afgerond”, vertelt Kristof Droessaert. We tellen 141 jaar familietraditie samen en samen zullen we in de toekomst sterker staan”, zegt Dreoessaert. Dit toont vast en zeker dat de daling van het aantal bakkerijen in ons land een van de redenen is voor deze beslissing om te fuseren.

Dochteronderneming van Ranson

Ranson nv heeft zijn hoofdkantoor in Harelbeke en vestigingen in Brussel, Hoeselt en Herentals, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen. Door de overname wordt Droessaert in Wijnegem een 100% dochteronderneming binnen de Ranson Groep. Alle zeventien medewerkers van Droessaert zullen toetreden tot het bedrijf. CEO Kristof Droessaert, die ook werkt als consultant voor Open Vld in zijn woonplaats Schilde, vervoegt het managementteam van Ranson als Director of Brand Purchasing and Category Management. Zijn vader en pionier Albert Droessaert blijft ook de verkoopafdeling ondersteunen.

Logistiek ook een dikke plus

“Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om mijn ouders te bedanken voor de vele kansen die ze mij hebben gegeven en voor hun inzet in de afgelopen 43 jaar. Deze overname combineert het beste van beide werelden, waarbij één plus één veel meer dan twee zal zijn”, zegt Kristof Droessaert.

Ranson is evenzeer verheugd over de fusie van deze twee grote spelers in de sector. “Met deze organisatorische en logistieke integratie spelen we in op een steeds complexere mobiliteit”.