Streekproduct op bezoek bij Jack Knapen voor recept bakkemoezevlaai

Streekproduct.be was te gast bij Bakkerij Knapen in Bocholt, waar ze al 125 jaar de kunst van het bakken beoefenen. Bakker Jackliet hen en u meegenieten van de traditie van typische bakkemoezevlaai.

Bekijk de video

Bakkerij Knapen

In 2014 bracht bakker Jack Knapen uit Bocholt de ouderwetse bakkemoezevlaai opnieuw op de markt naar aanleiding van een vraag van Jeroen Meus. En met groot succes.

Het verhaal van Bakkerij Knapen begon zo’n 125 jaar geleden, toen Frans Knapen samen met zijn vrouw Josephina Linsen de deuren van hun bakkerij in 1889 openden. Hun zoon Jaak Knapen en Adelaïde Teyssen waren de tweede generatie die de bakkerij in handen kregen. Daarop namen Jaak Knapen Jr. en Simone Stienaers het roer over. Samen breidden ze het assortiment uit. Vanaf zijn honderdjarige bestaan in 1989 zijn wij, Jack Knapen en Karien Meus, de drijvende kracht achter de bakkerij en de winkel. 

Het recept van de  bakkemoezevlaai werd een 3-tal jaren terug opgepikt naar aanleiding van een vraag van Jeroen Meus. We hadden ze 25 jaar niet meer gebakken en was in onbruik geraakt. Nu wordt ze met succes opnieuw het hele jaar rond gebakken.