südback Trend Award 2020: innovaties voor de toekomst

Bedrijven staan vandaag de dag voor enorme uitdagingen. Een daarvan is het steeds snellere tempo van de veranderingen, gedreven door de globalisering, nieuwe technologieën, meer veeleisende klanten, maar ook door de enorme hoeveelheid beschikbare kennis. Om hun concurrentievermogen in deze omstandigheden te waarborgen, moeten bedrijven nieuwe producten op de markt brengen, de kosten verlagen, de processen verbeteren en hun klanten overtuigen van hun producten en hun bedrijf.

De südback Trend Award wordt sinds 2002 uitgereikt om bedrijven in de bakkerijbranche te eren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het actief vormgeven van de toekomst. De südback Trend Award, die staat voor innovatie en vooruitgang, wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt tijdens südback 2020 van 17 tot 20 oktober 2020. “De inzendingen van de topklasse laten op indrukwekkende wijze zien hoe productief de industrie is in het actief vormgeven van de toekomst. Het winnen van de südback Trend Award is een echte meerwaarde in de markt”, zegt Prof. Michael Kleinert, voorzitter van de jury.

Drijvende kracht binnen de industrie / Award erkent uitmuntende prestaties van bedrijven

De südback Trend Award wordt uitgereikt door de Messe Stuttgart. De vakbladen Allgemeine Bäcker-Zeitung (ABZ) en BÄKO-magazin ondersteunen deze wedstrijd als partners. De medeorganisatoren zijn het BÄKO-hoofdkantoor en de Württembergse regionale vereniging van bakkersgilden.

De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën

De bedrijven vragen de südback Trend Award aan in drie categorieën, waarbij ze frisse ideeën en nieuwe producten presenteren. De categorie “Marketing, verkoop & organisatie” omvat de thema’s winkelbouw/bedrijfsinrichting, verpakking, merchandise, EDP en kassasystemen. De tweede categorie “Grondstoffen & gemak” omvat bijvoorbeeld meel, smaakstoffen, oliën en vetten, vullingen en TK-producten. De derde categorie gaat over “Technologie“.

De concurrentie staat alleen open voor innovaties die minder dan een jaar op de markt zijn of tot marktrijpheid zijn gebracht en binnenkort op de markt worden gebracht. Deze laatste producten moeten op südback 2020 als serieproducten kunnen worden gepresenteerd. Alle binnenlandse en buitenlandse bedrijven in de sector komen in aanmerking om deel te nemen aan de concurrentie.

Functionele systemen, complete installaties en afzonderlijke onderdelen of ontwerpen kunnen worden geregistreerd en ingediend als inschrijvingen voor de wedstrijd. De uiterste datum voor inzendingen is 31 mei 2020.

Een jury beoordeelt de inzendingen op hun niveau van innovatie, nut en gebruiksvriendelijkheid, hun gebruik of implementatie met economisch verantwoorde kosten, functionaliteit, operationele veiligheid, milieuvriendelijkheid, recycling en hygiëne.

De deskundige jury bestaat uit:

 • Prof. Michael Kleinert, Juryvoorzitter, Hoofd van het Instituut voor Voedsel- en Drankinnovatie (ILGI)
 • Karin Becker, filiaalmanager van de Staatsvereniging van Baden-Württembergse banketbakkerijen
 • Jean-Pierre Nachtsheim, BÄKO-ZENTRALE eG, gevolmachtigd functionaris, afdelingsdirecteur van Machines & Apparatuur
 • Tobias Pfaff, directeur van de Duitse nationale bakkersacademie – Württembergische Bäckerfachschule
  (bakkersschool) Stuttgart
 • Ulrike Sailer-Keil, Sales Manager en partner van de bakkerij/cake shop Sailer GmbH
 • Frank Sautter, Dipl. Theol., voorzitter van de Staatsvereniging van Gilden van Württembergse Bakkers en president
  van de vereniging van Baden-Württembergse molenaars
 • Falk Steins, hoofdredacteur, BÄKO magazine
 • Reinald Wolf, redacteur, Allgemeine BäckerZeitung (ABZ)

Winnaars krijgen concurrentievoordeel

De winnaars worden voor aanvang van südback op de hoogte gebracht, zodat zij het kwaliteitslabel vooraf kunnen gebruiken om reclame te maken voor hun producten en hun aanstaande aanwezigheid bij südback. Om innovatie de nodige erkenning te geven, wordt de prijs tijdens de officiële opening van südback uitgereikt.

Meer informatie en registratie voor de südback Trend Award:
www.suedback.de/trendaward

Over südback
Meer dan 700 exposanten ontmoeten bezoekers uit binnen- en buitenland op südback, de vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenbranche. Op een bruto beursoppervlakte van 65.000 vierkante meter presenteren bedrijven de belangrijkste thema’s op het gebied van arbeids- en bedrijfstechniek, grondstoffen, koopwaar, winkelinrichting, verkoopbevordering en diensten met betrekking tot de bakkerijbranche. De succesvolle combinatie van een traditionele vakbeurs en een begeleidend programma biedt de vakbezoekers talrijke mogelijkheden om zich te laten informeren over trends en nieuwe producten en om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s en experts.


Copyright Messe Stuttgart

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.