Nieuwe winkel, maar ook thuisbezorging van zelfgebakken brood in Colomawijk te Mechelen

Twee Mechelse zakenlui (van wie de naam er niettoe doet, zeggen ze) openden op 1 juni hun bakkerij “You and Me”. Eerst leverde de bakkerij enkel aan huis in de wijk Coloma. Ondertussen is er ook een fysieke winkel in de buurt geopend

Vroeger kwam de hulp in nood voor de bewoners in de Coloma-wijk uit de broodautomaat. Was die leeg, dan moest je al een flink stuk rijden. Naar Hofstade of naar het centrum van Mechelen. Nu is dat voorgoed verleden tijd. Bakkerij “You and Me ” is een warme bakkerij, waar twee mensen uit de horecasector aan het “roer” of beter aan de “oven” staan.

“We zullen brood, koeken en zelfgemaakte taarten aan je deur afleveren”, vertelt het koppel. “De kwaliteit van onze producten is onze hoogste prioriteit, maar we hanteren een goede, haalbare prijs. Daarom zijn de leveringen gratis. Ondertussen bereiden we de opening van de fysieke winkel voor. “Omdat de faciliteiten echter niet direct beschikbaar zijn, zullen we ons in eerste instantie richten op de thuisbezorging. Bovendien zal dit blijven bestaan, zelfs als we eenmaal onze winkel uitbaten!”, vertelde het koppel eind mei. Maar ondertussen is de winkel al open. De vestiging bevindt zich op de Tervuursesteenweg nr 39 in Mechelen.

Bestellingen kunnen per e-mail, telefoon of via de online shop worden geplaatst. Als welkomstgeschenk krijgen klanten bij hun eerste bestelling een gratis croissant. Sedert 4 juni staat er ook een “You and Me” broodmachine bij het Total Jubellaan tankstation.

You and me confituren: starter begin dit jaar!

Ditzelfde koppel werd eerder tot starter van het jaar in de streek van Mechelen uitgeroepen. Vroeger waren ze allebei in de horeca actief. Maar eind 2019 startten ze met ‘You and Me confituren’. Vanuit hun culinaire passie keren ze bij het maken van hun confituren terug naar de basis van de authentieke keuken. Pure en (h)eerlijke confituren maken zijn prioriteit nummer één.

Puur
Momenteel zijn de You and Me confituren al verkrijgbaar in acht kleinere Mechelse supermarkten en bakkers. Ook via de website kan je confituur bestellen.

Gamma
De eerste reacties op de confituren zijn volgens beide ondernemers alvast veelbelovend. “We maken drie basisconfituren. Dat zijn aardbei, framboos en abrikoos. Verder vullen we ons gamma aan met seizoensgebonden vruchten. Momenteel is dat bijvoorbeeld rabarber. Binnenkort ook sinaasappel. We willen vooral kwaliteit brengen en kleinschalig blijven. Ik zie dit project momenteel vooral als een hobby en wil de Mechelaars laten genieten van onze producten.”

www.designbyavocado.be

De winkel is open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 7u30 tot 17u en op zondag van 7u30 tot 14u00

015/25.21.19