Corona zorgt voor switch: van bakkerij Verlinden naar ijssalon Verlinden

Bakker Peter Verlinden (58) en zijn vrouw Anja Geiregat (53) slaan een nieuwe weg in. Het koppel stopt met de bakkerij-patisserie. Hun etablissment in de Nederstraat in Oudenaarde wordt omgebouwd tot een ijssalon en koffiebar.

Voor de crisis was Peter al heel sterk bezig met zijn ijsproductie. Er was naast de banketbakkerij al een tearoom maar ijs begon een steeds nadrukkelijkere plaats in te nemen. “Ik produceerde mijn eigen ijs en kocht een ijskar waarmee ik een ronde uitbouwde. Ik hield erg van dit werk, maar de combinatie met de bakkerij werd te zwaar. Van ’s morgens 4 uur in het atelier en dan ’s namiddags met ijs op de baan : het was té druk, té zwaar! De lockdown zette mijn vrouw en ik aan het denken. En zo ontstond de idee om voortaan een ijssalon uit te baten. Zonder de bakkerij wordt het beslist wat rustiger. Mijn vrouw en ik kunnen dan weer een beetje meer van het leven genieten.”

Ijs

“Er komt hier dus een ijssalon met koffiebar. Met die koffiebar willen we de dode momenten opvangen. Het ijssalon zal als afhaalpunt geïnstalleerd worden, een takeaway dus!.Wij bieden 20 tot 30 soorten ijs aan, die allemaal door ons worden bereid. Maar ik blijf ook met mijn ijstruck verder op de baan gaan.”

Een lange geschiedenis

Peter nam de zaak in 1987 van zijn vader Adrien over. Die had op zijn beurt de zaak gekocht van bakker Wandels. “Mijn vader startte reeds met de tearoom en na mijn opleiding tot bakker vervoegde ik hem in de zaak. “