‘Volkoren’ staat centraal bij de EU-campagne en de week van het brood

De week van het brood vindt in 2023 van 27 februari tot 5 maart plaats. Volkorenbrood wordt dan in de kijker geplaatst. De poster geeft u al een idee hoe de campagne eruit zal zien. Volkoren: vol vezels, vol graan.

Hieronder geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens de Week van het Brood. Stip de data nu al aan in jouw communicatiekalender. Bedenk welke acties u kunt organiseren en hoe je je bij die campagne kunt aansluiten.

Volkorenbrood, vol vezels, vol smaak


Tijdens de ‘Week van het Brood’ zetten we volkorenbrood in de schijnwerpers. Na carnaval en Valentijnsdag keren consumenten over het algemeen terug naar goede eetgewoonten. Ons doel is iedereen te laten zien dat volkorenbrood zowel gezond als lekker is. Twee aspecten die de consument nog onvoldoende beseft. Het is tijd om hun perceptie te veranderen!

Met het thema “Volkorenbrood, vol vezels, vol smaak” belichten wij het volkorenkarakter van brood en de belangrijkste voordelen ervan.

Promotiemateriaal voor de bakker

Speciaal voor bakkers bieden wij een scala aan materialen op diverse dragers, voor gebruik in de winkel en online, zoals :

  • Een winkelposter
  • Online materiaal zoals een banner en advertentie
  • Berichten in de sociale media

Digitale gereedschapskist
[afbeelding voorbeelden online banner / adv.]
Met behulp van een digitale toolkit kunt u uw eigen online advertenties of banners maken. De toolkit zal het logo van de Week van het brood, de slogan van dit jaar en een achtergrondafbeelding bevatten. De toolkit zal vanaf eind januari 2023 beschikbaar zijn op https://www.broodengezondheid.be/eudownloads/.

Met steun van E_campagne, Brood, goed verhaal

De ‘Week van het brood’ wordt ondersteund door de lopende campagne ‘Brood, goedi verhaal’. Met graan uit Europa’.

  • Inspirerende artikels en recepten op Brood & Gezondheid met betrekking tot volkorenbrood
  • Social media posts met inspirerende informatie en ideeën
  • Reclame via De Zondag / 7 Dimanche

Brood wordt gemaakt van graan. Bijvoorbeeld van tarwe. Of spelt, haver, maïs, gerst of rogge. Het bevat waardevolle voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel (vermalen graankorrels). Daarom is volkorenbrood zo bijzonder. Want het zijn juist de voedingsstoffen in volkoren die een positief effect hebben op de gezondheid. Het graan is immers het zaad waaruit een nieuwe plant kan groeien. Dit zaad bevat alle voedingsstoffen die de jonge plant nodig heeft. De meeste vezels, vitaminen en mineralen zitten in de buitenste laag van het graan, de zogenaamde zemelen. Een ander deel van de buitenste schil van het graan is de kiem. Het bevat voornamelijk goede vetten, vitaminen en mineralen. Het binnenste gedeelte van het graan – het endosperm of kiemwit – bestaat voornamelijk uit koolhydraten en bevat ook eiwitten. Maar volkorenbrood is altijd goed! Omdat volkorenbrood de volledige graankorrel bevat, is het een effectieve leverancier van veel belangrijke voedingsstoffen die we allemaal nodig hebben: Koolhydraten, eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en zogenaamde bioactieve stoffen. Het positieve effect van volkorenproducten wordt voornamelijk toegeschreven aan hun hoge gehalte aan voedingsvezels en het type vezels. Dit helpt de darmen goed te laten functioneren, zorgt voor een optimale spijsvertering en geeft je langer een gevoel van verzadiging. Gezondheid Volkorenbrood past heel goed in een gezond voedingspatroon. Als je voldoende volkorenbrood eet, heb je een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Met dank aan de vele vezels en de andere voedingsstoffen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.