West-Vlaamse bakkers zetten zich in voor ‘Warmste Week’

Onder de naam “Warmste Bakkers ” nemen bakkers uit West-Vlaanderen deel aan de Warmste Week. Op de Kortrijkse Grote Markt komt er een pop-up – bakkerij. “Als warme bakkers konden we tijdens de Warmste week niet aan de kantlijn blijven staan”, zegt Danny Capon, mede-initiatiefnemer van de Warmste Bakkers-campagne en leerkracht bij Ter Groene Poorte.

“Ondertussen hebben we een bevestiging gekregen dat de we een pop-up-winkel op de Grote Markt van Kortrijk kunnen installeren”, zegt Capon. “Kortrijk moet een week lang in de ban zijn van de heerlijke geuren die uit die pop-up bakkerij zullen komen. We bakken in een grote mobiele oven die we konden lenen van het Bakkerijmuseum Veurne. Het gaat om een mobiele oven. Bij het opstarten heb je even wat vuile rook, maar daarna ruikt het bijzonder lekker. De opbrengst gaat naar de vereniging Spierziekten Vlaanderen.

Eén van de deelnemende bakkers is Kristof Bekaert, van de gelijknamige bakkerij en voorzitter van de Kortrijkse Bakkerij- en Banketbakkersunie: “Danny kwam onlangs bij ons op bezoek en vroeg of we wilden deelnemen”, vertelt Kristof Bekaert. “Als warme bakker kan je onmogelijk nee zeggen tegen zo’n voorstel. Nu zullen we ervoor zorgen dat alle bakkers in de vereniging mee dit initiatief kunnen ondersteunen.”

Onder de deelnemers in Kortrijk verkoopt Bakkerij Bekaert een meergranenbrood voor het goede doel. Bakkerij Deltour verkoopt een Deltourke brood en de bakkerijen van Ridder en Hove verkopen klaaskoeken in het kader van de Warmste Week.

Naast de verkoop van allerlei lekkernijen is er tijdens De Warmste Week vanaf 19 december ook een pop-up winkel in Kortrijk.

Naast de bakkerijen zijn ook andere Kortrijkse organisatie bij de campagne betrokken zijn. Zo zijn er het Bakkerijmuseum in Veurne, de Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge en de studentenvereniging IVVOB, het Syntra West Opleidingsinstituut en Bakkers Vlaanderen.

Syntra organiseert haar eigen kerstmarkt en is actief in de respectievelijke afdelingen. “De oproep is gelanceerd en wie wil deelnemen kan via onze website contact met ons opnemen”, zegt Capon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.