Phaëdra kiest bewust én met passie voor het beroep van bakker

Sinds midden oktober kunnen de bewoners van Zwevezele terug in de de oude bakkerij Geert terecht voor koffiekoeken en vers brood. Phaëdra Allemeersch, die pas 21 jaar oud is, opende er Choc-o-Fee.

Nadat twee bakkerijen afgelopen voorjaar in Zwevezele hun deuren sloten, is er nu toch een nieuwe, warme bakkerij, namelijk Choc-o-Fee. Phaëdra Allemeersch, die studeerde aan de Gentse Hotelschool en in Syntra West kocht het pand recentelijk. Eerder dit jaar was ze reeds als zelfstandige gestart in het huis van haar ouders met het maken van chocoladen figuren..

“Phaëdra: “De verkoop verliep via de groothandel en ging vlotjes Maar ondertussen startte ik ook op vraag van mijn tante – die enkele broodautomaten bezit – met het bakken van brood. En daarmee is alles begonnen.”

Familie

“Mijn mama wist dat het pand en de bakkerij Geert in Zwevezele, die sinds mei gesloten was, al enige tijd te koop stond. We hebben heel wat werk gehad met het pand en het atelier op punt te stellen. Nu alles klaar is, dankzij de hulp van mijn papa, mama en zus, kon ik de winkel eindelijk openen”. Mama heeft haar job opgegeven en staat elke morgen vanaf 6 uur achter de toonbank van Choc-o-fee.

Breed scala aan bakkerijproducten

Phaëdra Allemeersch begint meestal om 22:00 uur ’s nacht met het bakken van alle brood en gebak. “We hebben vooral een grote keuze aan koffiekoeken en broden: acht soorten brode, plus een brood van de maand, We begonnen met een pompoenbrood. Speltbrood is er ook op dinsdag”, zegt Phaëdra. “Natuurlijk bieden we ook een breed gamma pralines en chocolade aan”. Mama en dochter blikken met een gezond vertrouwen de toekomst tegemoet!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.