Bruyerre zet aantal stappen in de richting van Vlaanderen

Bruyerre is al meer dan 100 jaar oud. De in 1909 opgerichte leverancier van bakkerijen en banketbakkerijen uit Luik zette onlangs een paar interessante stappen: zo kocht het Jacoby, na ook eerder Piece.pro en Schoevaerts te hebben overgenomen. Bovendien opende Bruyerre een filiaal in Nossegem. Hun doel is ontegensprekelijk om ook de Vlaamse markt te betreden.

In augustus nam Bruyerre Jacoby de Luikse marktleider op het gebied van de verkoop van slagersmateriaal en materiaal voor de horeca (met inbegrip van grootkeukens) over. In 2019 had Bruyerre al de leverancier van professioneel materiaal Pieces.pro, gevestigd in Alleur, overgenomen. Een degelijk uitgekiend plan zit hier achter.

Omzet stijgt gevoelig

De twee operaties heeft Bruyerre in staat gesteld 9 miljoen euro omzet aan haar activiteit toe te voegen en 25 supplementaire werknemers. Dit opent nieuwe verkoopkanalen, zoals Renmans en Sodexo voor alle mogelijke uitrustingsactiviteiten (snijmachine, koelcel, industri├źle vaatwasmachine, enz.) Jacoby stond vooral sterk in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Uitbreiding is dus mogelijk. Een andere transactie werd begin november 2020 afgesloten door de grondstoffengroothandel Schoevaerts uit Vilvoorde over te nemen.

Vlaanderen

Dit is de eerste stap van Bruyerre in het noorden van het land en getuigt van de sterke ambitie van de groep uit Gosselies om ook in de toekomst naar Vlaanderen uit te breiden. Bruyerre groeit tot op heden elk jaar met dubbele cijfers.Daarom besliste Bruyerre om eind september een winkel te openen in Nossegem, terwijl het tot nu toe alleen in het zuiden aanwezig was met zijn vier verkooppunten (Gosselies, Namen, Luik en Doornik).