ChocolatJeeke van Jente Bogaerts is succesvol opgestart in Brecht

Jente Bogaerts (21) opende op 29 oktober ChocolatJeeke in Brecht. Een hele stap voor zo’n jonge onderneemster. Jente is evenwel vertuigd van haar vakmanschap en gaat er voor de volle 100% voor.

Het was de tv-zender Njam die Jente’s passie voor voeding aanwakkerde, en op de gespecialiseerde hotel- en voedingsschool viel zij totaal voor chocolade. Na nog een specialisatiejaar in chocolade bij chocolatier Jurgen Baert was zij klaar om de wereld te veroveren. “Maar ik studeerde af in het midden van de pandemie, wat het erg moeilijk maakte om een baan te vinden in mijn vakgebied. Ik had in een chocoladefabriek kunnen beginnen, maar ik wist dat mijn passie daar niet lag. Dus begon ik te werken in het hotelwezen. Maar mijn passie bleef: ik wilde mijn eigen bedrijf leiden.”

Goede locatie

Toen ze de perfecte winkel vond, aarzelde de 21-jarige niet lang. “We leven in moeilijke tijden, je moet rationeel handelen. Maar ik denk dat het wel lukt als ik hard werk en mijn producten iedere dag vers maak in mijn werkplaats.

De jonge onderneemster is zo overtuigd van haar kunde, dat ze al haar spaargeld erin heeft geïnvesteerd. “Ik woon nog bij mijn ouders, dus ik heb veel gespaard om mijn droom te verwezenlijken. Ik heb zelfs de bank om een lening gevraagd. Gelukkig waren ze meteen bereid om te investeren in dit verhaal. Mijn ouders steunen me, weliswaar niet financieel, maar ze helpen me in de winkel. Op dit moment heb ik ze nodig omdat ik het zonder personeel wil doen.”

Energiecrisis

De machines in haar atelier draaien continu. De toonbank koelt voortdurend af. De airconditioning houdt de hele winkel op een constante temperatuur van 18 graden. Maar de lichten blijven zo lang mogelijk uit. “De schattingen zijn momenteel niet al te slecht. Ik zou ongeveer 455 euro per maand uitgeven aan gas en elektriciteit. Dat is haalbaar. Of het echt zo is, valt nog te bezien. De eerste paar weken gaan zo goed dat ik het steeds moet inhalen. Dat betekent dat mijn machines veel meer werken dan verwacht. Maar dat is ook goed nieuws: het betekent dat er ook veel meer wordt verkocht dan verwacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.