Saveurs & Métiers: veel exposanten en een uitgebreid randprogramma

Dé vakbeurs voor professionals uit de voedings- en foodretailsector is terug. Afspraak op 15-16-17 januari 2023 in Namur Expo. Voor zijn vijfde editie zet Saveurs & Métiers in op een bijzonder aantrekkelijk programma: 160 exposanten, ongeziene paviljoenen, boeiende demo’s en wedstrijden, een heleboel seminaries en awards en zelfs een Jobday. 

Kom de nieuwste oplossingen voor uw voedingsbedrijf of -winkel ontdekken en les uw dorst naar inspiratie aan de hand van interessante contacten en gesprekken met 160 exposanten op Saveurs & Métiers. Internationale merken of veelbelovende start-ups, leveranciers en streekproducenten… Allemaal tekenen ze present om hun nieuwe producten, apparaten en toestellen aan u voor te stellen in de hoop dat ze morgen in uw rekken en toonbanken prijken. 

De wandelgangen zijn ingedeeld in drie originele of totaal nieuwe zones:

 • De ruimte ‘Saveurs de chez nous: een vijftigtal Waalse producenten en ambachtslieden die door het Agence Wallonne pour la Promotion d’une Agriculture de Qualité (APAQ-W) werden geselecteerd.
 • De Market Place, waar alles rond de nieuwe verwachtingen van de consument draait (korte keten, bio, fairtrade, “gezonde” voeding, vegetarische en vegan producten, smaken van de wereld enz.).
 • Het Digitale Paviljoen, waar experts u alles vertellen over digitale oplossingen voor uw bedrijf.

Ook de moeite waard…

 • Professionele wedstrijden, workshops en demonstraties die de voedingssector in actie tonen. Op het programma:
  • Bakkers van Les Ambassadeurs du Pain de Belgique geven een demonstratie van wat de Belgische teams voor de BEST OF van de Mondial du Pain te bieden hebben, en de eerste editie van de nationale wedstrijd van de Golden Croissant.
  • Wedstrijd Het Gouden Mes en professionele charcuteriewedstrijd ‘Boucherie Belge’ met als centrale thema gekookte ham (organisatie: Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België).
  • Demonstratie / workshop door de Belgische Kaasspecialisten.
  • Maar ook een demonstratie suikersculpturen door leerlingen en lesgevers van het Institut des Techniques et des Commerces Agro-alimentaires ITCA, Suarlée.
 • Boeiende seminaries van hoog niveau met een bijzondere focus op digitalisering! In samenwerking met Digital Wallonia, E-net Business, Walchain en BeCommerce worden thema’s uitgediept als websites en e-commerce, SEO-marketing, Waalse steun voor de digitalisering van bedrijven en het gebruik van blockchaintechnologie in de voedingsretail.
 • De uitreiking van de eerste Saveurs & Métiers Awards: innoverende bedrijven in verschillende categorieën worden in de bloemetjes gezet en beloond: start-up/nieuw bedrijf, lancering van een nieuw product, duurzaam handelen en digitale strategie.
 • Een exclusieve Jobday in samenwerking met de Forem om bedrijven en winkels uit de voedingssector te helpen nieuwe talenten aan te trekken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.