Ga verspilling tegen met de app ‘Too Good to Go’

Bij veel bakkers is het helaas een veelvoorkomend verschijnsel: om geen ‘nee’ te verkopen, wordt er extra veel gebakken waardoor producten overblijven. Hiervoor is sinds kort een nieuwe bestemming: Too Good To Go. ‘Het grote voordeel is dat je verspilling tegengaat en toch nog de kostprijs terugkrijgt’, zegt Elsbeth Voordijk van ambachtelijke bakkerijen Den Soeten Inval en De Smaak van Toen met vestigingen in Goes, Middelburg en Zierikzee. Ook in België is deze app al een tijdje op de digitale markt aanwezig

De ondernemers kunnen de app dagelijks gebruiken om aan te geven welke producten ze over hebben in hun winkel. Zo wordt eten niet weggegooid aan het eind van de dag, maar gaat het naar betalende klanten. Zij kunnen een box bestellen met daarin overtollige producten van winkels. Dit is telkens een verrassing wat er in de box zit.

Dagelijks gebruiken

‘Met deze app willen wij vooral een verschil maken in de aanpak van voedselverspilling, dat lukt alleen als we samenwerken. Het is daarom extreem makkelijk voor ondernemers om de app dagelijks te gebruiken en voor klanten elke keer een spannende verrassing om een magic box op te halen. De impact op voedselverspilling in retail en foodservice leidt uiteindelijk ook tot meer bewustwording thuis’, verwacht Joost Rietveld, country manager van Too Good To Go Nederland.

Elsbeth Voordijk van ambachtelijke bakkerijen Den Soeten Inval en De Smaak van Toen gaat verspilling tegen met Too Good To Go.

Ben je een producent die tegen voedselverspilling vecht?Met Too Good to Go zet je een eerste stap in de goede richting!

Ook in België

In België is deze app sedert maart 2018 actief. Onder het motto “lekker eten hoort op een bord, niet in de vuilnisbak!” trekt de app Too Good To Go sinds maart 2018 doorheen België. Het uiteindelijke doel? Eten waarin tijd, liefde en moeite is gestoken ook effectief laten consumeren in héél België. De consument, beter gekend als Food Waste Warrior, plaatst een bestelling bij een van de vele handelaars in de regio en haalt zijn portie tegen sluitingstijd op, mét eigen verpakking. Een simpele, milieubewuste manier van werken voor beide partijen.

Bron: Bakkerspassie/eigen verslaggeving