Akané Wakasugi wint Aspirant Baker 2023

Veel emotie als afsluiter van de tweede dag van de vakbeurs Broodway in Kortrijk. Bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Aspirant Baker vloeide meer dan één traantje. Akané Wakasugi kwam als winnares uit de bus.

Naar goede gewoonte vond de finale van het Belgische kampioenschap Aspirant Baker ook dit keer plaats tijdens de vakbeurs Broodway in Kortrijk. Twee dagen lang waren er acht finalisten in de weer: Jacey De Rydt, Isa Uitjens, Clara Maertens, Matt Gapasin, Akané Wakasugi, Ruben Somers, Kyano Verburgt en Trine-Marie Keymeulen.

Tijdens de vakbeurs krijgen de jongeren een podium om hun kunsten te etaleren. De finale geeft hen bovendien de kans om zich ook internationaal te onderscheiden. Het is gebruikelijk dat de winnaars een uitnodiging krijgen voor internationale wedstrijden zoals de Mondial du Pain.

In een spannende finale ging de eerste plaats naar Akané Wakasugi. Het zilver was voor Clara Maertens, het brons voor Matt Gapasin. De wedstrijd zette weer heel wat jong talent in de spotlights. Ongetwijfeld laten diverse finalisten opnieuw van zich horen op internationale vakwedstrijden of in het professionele bakkerscircuit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.