Bakker Peter Bergen voor de vierde keer overvallen!

In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 4 uur ’s ochtends, werd de bakkerij Bergen in Kampenhout overvallen. Drie mannen kwamen de bakkerij binnen terwijl Peter Bergen (53), samen met zijn twee medewerkers, aan het bakken was. “Ze waren erg agressief en eisten steeds meer geld. Ze waren in zes minuten binnen en buiten,” zegt Peter. Uiteindelijk maakten de dieven een som van ongeveer 10.000 euro buit.

De dieven drongen om 4 uur ’s morgens binnen. Peter en zijn medewerkers hadden de deuren opengelaten vanwege de hitte. “Mijn man haalde net het brood uit de oven toen hij een pistool tegen zijn hoofd kreeg,” vertelt zijn vrouw Denise. De dieven dwongen Peter en zijn gasten om op de grond te gaan liggen. Ze sleepten Peter de kluis in en eisten steeds meer geld. Uiteindelijk hebben ze ongeveer 10.000 euro uit de kluis en uit de kassa gehaald.”

Na drie overvallen …

Volgens Denise waren zij “licht getint”, dus eerder van Noord-Afrikaanse afkomst. “Dit is de vierde keer dat we overvallen worden,” vertelt ze. “Na drie overvallen hadden we dit niet opnieuw verwacht. Het aantal overvallen in onze streek neemt voortdurend toe. Ons gevoel van veiligheid is weer verloren gegaan.”

De politie en de burgemeester van Kampenhout kwamen langs. Er is een pv opgemaakt en een onderzoek ingesteld. Denise vindt het zo erg dat dit nogmaals haar man en medewerkers moest overkomen.