Chocolatier Deduytschaever met hippe, frisse maar vooral jonge producten, …

“Het mag jonger, frisser, maar ook alledaagser. Chocolade mag minder elitair zijn en beter tegemoet komen aan de wensen en noden van de jongeren”, meent Jannes Deduytschaever van de gelijknamige chocolaterie Deduytschaever aan de Mageleinstraat 2 in Gent. Jonge, hippe Belgische chocolade, ambachtelijk gecreëerd, met pure smaken, maar frisser en jonger: dat zijn de producten die je er vindt!

De zaak van Jannes Deduytschaever (27), die hij samen met zijn vennoot Inge Blaes (50) runt in een pand dat uitkijkt over het Emile Braunpleinplein in Gent oogt leuk. Maar de producten zijn dan weer ronduit vernieuwend. “Dat is net wat ik wil bereiken. Chocolade weer toegankelijk maken voor jong en oud. Nu is het imago van chocolade eerder oubollig. De wereld van de chocolade heeft een upgrade nodig”, vindt Jannes Deduytschaever. “Jongeren komen hier hoofdzakelijk om chocolade voor hun moeder te kopen. Net dat willen we veranderen. We tonen hen dat chocolade veel meer te bieden heeft. U kunt hier binnenkomen, een lekker snackje kopen dat je onmiddellijk buiten kunt consumeren!”

Ervaring

Jannes Deduytschaever heeft er al heel wat ervaring opzitten. Zo werkte hij bij tal van vermaarde chocolatiers zoals ondermeer ook Joost Arijs. Hij stak overal wat op en ontwikkelde een eigen visie op de chocoladesector. “Die moet dringend afgestoft worden. Een van mijn nieuwste producten is de chocoladereep of monkeybar. Een reep die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt en gevuld is met pinda’s, karamelganaches, noga, met daaromheen een laagje lekkere chocolade.”

Visjes

Jannes heeft ook een eigen versie van de beroemde chocoladen zeevruchten: ingeblikte sardienen-visjes. “Gemaakt van knapperige praliné met een koekje erin,” zegt Inge Blaes die hem in de winkel bijstaat. Jannes vult aan: “We willen vooral dat de producten jong en fris zijn. In de toekomst zullen er ook een zelfgemaakte marsen en twix-repen te vinden zijn. We bewijzen daarmee dat chocolade niet exclusief/duur hoeft te zijn, maar een lekker en dagelijks te gebruiken verwennerij. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken. We verkopen ook pralines, en we hebben een breed scala aan chocolade smaken, maar je zult hier geen klassieke botercrèmes vinden”. Ook de verpakking oogt nieuw en tof!

Chocolatier Deduytschaever, Mageleinstraat 2/ www.deduytschaever.be

Beelden: https://www.facebook.com/JannesDeduytschaever