Bakkerij Cochez aan de Bergensesteenweg in Lembeek (Halle) is sinds 1 januari gesloten. Norbert & Gina Cochez gaan met pensioen. Daarmee komt een einde aan een tijdperk in Lembeek waarin er nog een warme bakkerij in het dorp was.

De bakkerij Cochez mensen heeft 41 jaar lang de mensen in het dorp van lekker brood voorzien. Norbert: “Ik heb mijn beroep altijd met veel plezier uitgeoefend. Ooit waren er nog vijf bakkerijen in het dorp, nu is er geen enkele meer. “Onze zoon Bram heeft nog wél een bakkerij aan de Edingensesteenweg in Hondzocht en hij verkoopt zijn brood via automaten in de grote omgeving van Lembeek”.

Norbert Cochez werd bakker toen hij veertien jaar oud was. “Ik begon als leerling-bakker. Toen Gina en ik trouwden, kochten we een oud gebouw aan de Edingensesteenweg. Daar hadden we onze eerste bakkerij. Na acht jaar kregen we de kans om onze huidige winkel en atelier aan de Bergensteenweg in Lembeek te kopen”, zegt Gina.

Zaak stond te koop

“Het was onze bedoeling om de aak over te laten. Weinig jongeren hebben evenwel nog zin om het leven van een bakker te leven, dat zich voornamelijk ’s nachts afspeelt. Tot nu toe hebben we nog geen koper gevonden”, vertelt Norbert.

Corona strooide roet in het eten

“We wilden eigenlijk al onze klanten – die door de jaren heen trouw zijn geweest aan onze zaak – bedanken met een hapje en een drankje. Door Corona bleek dit niet mogelijk. Vandaar de keuze voor een zakje met lekkere chocolaatjes. Bedankt, lieve klanten!”, aldus Gina.