Bakkerij Meesters-De Prins in Brecht stopt ermee; Meeussen uit Wuustwezel neemt over

Sedert 28 juni is de zaak van Guido Meesters in handen van Bert Meeussen. 25 jaar lang verwende Guido de bevolking van Brecht met zijn brood, koeken en gebak. Nu laat hij deze taak over aan een nieuwe bakker! Bert Meeussen pakt deze taak met volle goesting aan.

Guido Meesters (54) zocht al een tijdje naar een overnemer. Hij is ondertussen 37 jaar actief. Maar het bleek moeilijker dan verwacht om iemand te vinden. “Er waren meer dan 30 kandidaten, maar uiteindelijk was er altijd iets waardoor de deal niet doorging.”, vertelt Guido Meesters. Totdat Bert Meeussen uit Wuustwezel langskwam. Die laatste baat sinds 2009 een taverne en winkel uit in de Dorpsstraat 59 in Wuustwezel. Bert Meeussen bakte al de patisserie voor zijn winkel en koffiesalon, maar brood en ontbijtkoeken kocht hij aan. In de Dorpstraat in Wuustwezel kampte hij met ruimtegebrek. Hij keek dan ook al een tijdje uit naar een groter atelier. Nu slaat hij twee vliegen in één klap. Hier bekomt hij een ruimer atelier en ook nog een extra winkel waardoor de productie (zelf brood bakken) en de omzet kunnen verhogen”, meent Bert Meeussen.

Opfrissen

Voortaan heet de winkel in Brecht “Broodatelier & Patisserie Meeussen”. Twee bakkers en een winkeldame werden aangeworven en zullen er de dagdagelijkse taken overnemen. De winkel werd ook opgefrist. In Brecht blijft de vrouw van Meeussen de winkel/tearoom runnen. Om de overgang vlot te laten lopen zal Guido Meesters nog een maandje meedraaien!

Meeussen

Bert Meeussen studeerde bakkerij aan het PIVA en later ook hotel in het VTI Spijker in Hoogstraten. “In het totaal zullen we dus met vier bakkers zijn om beide bakkerijen van goederen te bevoorraden”, vertelt hij. Een deel van mijn werk zal verder gaan dan bakken, het zal ook om het runnen van de onderneming gaan.”

Bert Meeussen is van plan om in de week van 21 juli de nieuwe winkel in Brecht te openen. Een feestje bouwen zit er in deze coronatijden niet in. Maar klanten worden wel verwend.

Meesters-De Prins Vaartstraat 21, Brecht, www.bakkerijmdp.be,

Patisserie – Café Meeussen Dorpsstraat 59, 2990 Wuustwezel, www.patisserie-meeussen.be.