Mondmaskertaart en nu ook marsepeinen figuurtjes met maskers bij Bakkerij Verleysen

In Aalst kan je een ‘Dozje vezosje’* kopen bij bakkerij Verleysen ** Deze bakker ontwierp een speelse “mondmaskertaart” als reactie op de grootte van de mondmaskers die elke Aalstenaar van het stadsbestuur ontving. Die mondmaskers bleken veel te groot. “Niet om je mond en neus mee te bedekken, maar je hele gezicht”, dachten de meeste inwoners. De foto’s van totaal ingepakte hoofden gingen viraal. Met de Aalsterse mondmaskers werd er flink wat afgelachen. En nu is er dus ook al een taart én zijn er marsepeinen figuurtje met veel te grote mondmasker op hun kopje. Beide creaties zijn van de hand van Bakker Jaël Verleysen!

Toen de maskers midden juni in de bus vielen, keken de mensen raar op. De maskers bleken veel te groot. De meeste mensen in Aalst staken er hun hele hoofd in. En dat Aalstenaars kunnen lachen weet iedereen in België ondertussen wel. Er werd wat afgelachen! Facebook en You tube stonden er vol van.

Creatief

Bakker Jaël Verleysen zag er niet alleen de humor van in. Hij wilde er ook creatief iets mee aanvangen. Hij ontwierp een taart waarop een supergroot mondmaskers het zicht op de lekkernij verspert: “Die taarten hebben redelijk veel reactie uitgelokt”, lacht bakker Jaël. Je kan ze in twee soorten: bekomen: frambozenrood en chocoladebruin. Ondertussen breide hij nog een vervolg aan dit verhaal met marsepeinen figuurtjes die – hoe raad je het? – veel te grote maskers dragen!

*‘Dozje’ is de bijnaam van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en ‘vezosje’ betekent aangezicht

** Bakkerij Verleysen bezit naast de oorspronkelijke zaak in Hofstade (1992) nog acht filialen, Lede, Herdersem, Moorsel, Denderleeuw en Erembodegem

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.