Bakkerij Soetens in Aartselaar zet de traditie van bakkerij Coolens verder

Bakkerij Coolens, een bekende naam in Aartselaar wordt na 33 jaar overgenomen en gaat dan onder de naam Soetens verder. Vanaf eind september kunnen klanten weer brood en banket kopen in de winkel. “De naam is wél gewijzigd, de eigenaar is nieuw en jong, maar voor de klanten zal er verder niet veel veranderen.”

Enige tijd geleden werd bekend dat de bakkerij Coolens zou worden overgenomen. Sinds half augustus was de bakkerij dicht. “33 jaar geleden heb ik samen met mijn man Stefan de bakkerij opgericht”, vertelt Annie Demedts (56), eigenaresse van Bakkerij Coolens. Annie en Stefan baatten gezamenlijk de zaak uit. Maar toen Stefan twee jaar geleden overleed, deed Annie wél nog verder, maar haar zoon vroeg om het bedrijf te koop te stellen. “En eigenlijk wilde ik het ook een beetje rustiger aan gaan doen,” vertelt Annie. “Dus toen ik een nieuwe relatie begon, was ik vastbesloten om te stoppen met de bakkerij. “

Overnemer gevonden

Via een gemeenschappelijke leverancier van grondstoffen voor de bakkerij kwam Annie Demedts in contact met Jonas Soetens (25). Samen met zijn vader Joris (51) baatte hij de bakkerij Royale uit in de Parkstraat in Sint-Niklaas. “Voor ons was het daar wat moeilijk aan het worden, wegens de plannen van het stadsbestuur om die plaats autovrij te maken”, legt Joris uit. “Daarom is de overname van de bakkerij in Aartselaar een mooie kans voor ons.”

De onderhandelingen begonnen in mei 2022 en de partijen bereikten al snel een akkoord. In september werd besloten de naam van het bedrijf te veranderen in Bakkerij Soetens. Voor Annie, zegt ze, viel er een grote last van haar schouders. “Sinds de zomervakantie is de winkel gesloten. Het interieur is enigszins gerenoveerd, maar ziet er nog steeds uit zoals vroeger. Het personeel is ook behouden. Er verandert dus niet veel voor de klanten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.