Bakkerij Steenhuyze sluit na 38 jaar de deuren, de winkel wordt automatenshop

Danny Steenhuyse (59) en zijn vrouw Myrian Vlaminck (56) hebben op zondag 6 december 2020, precies 38 jaar na de opening van hun bakkerij, de deuren definitief gesloten. Danny zal zijn beroemde Florentientjes en broden blijven bakken terwijl de Hille-winkel in Zwevezele wordt omgebouwd tot een automatenwinkel.

Danny en Myrian zijn al een tijdje aan het afbouwen. De winkel was nog maar een halve dag open.de gezondheid van Myriam liet het niet meer toe om langer in de winkel te staan. “Ik heb twee nieuwe knieën en ik ben helemaal uitgeput.”

Danny kijkt uit naar een minder stressvol leven. “Hoewel ik niet abrupt wil stoppen. Ik ken veel van mijn collega’s die zich soms te veel hebben verveeld en dan maar opnieuw met iets begonnen zijn!”

De winkel wordt omgebouwd tot een automatenshop. Daarom blijft hij in de toekomst verder Florentientjes en brood bakken. “Ze zullen beschikbaar zijn in de verkoopautomaat van de winkel. Voorlopig zullen we deze automaten elke dag vullen. Na een tijdje zal dit misschien verminderen. We zien het wel… “, besluit Danny,

Winkel is definitief dicht, Zwevezeelse Florentientjes en brood zijn beschikbaar in de automaat 24u/24.Hille 109 8750 ZwevezeleWinkel zelf is niet meer open, maar brood en Zwevezeelse flortentientjes zijn 24u/24u beschikbaar in de automaat.