Bakkerij uit Jabbeke gekozen tot provinciale bedrijvenambassadeur

52 West-Vlaamse handelaars zijn door hun klanten geselecteerd als ambassadeurs voor de campagne “Ik koop lokaal bij een lokale handelaar”. Op 17 juni werden de lokale ambassadeurs onthuld en in het zonnetje gezet tijdens een online finale. Bakkerij Laurens uit Jabbeke werd geselecteerd als provinciaal ambassadeur.

De wedstrijd is een initiatief van POM West-Vlaanderen en OC West (Ondernemingscentra West-Vlaanderen). Het doel van de hele campagne is het promoten van “koop hier” bij plaatselijke handelaren, wat zeker geen overbodige luxe is.

De toegevoegde waarde van de plaatselijke handelaar en ondernemer kan niet genoeg worden benadrukt, aldus parlementslid Jean de Bethune. “Toen de kooplieden tijdens de Kroon hun deuren moesten sluiten, waren onze steden en dorpen ten dode opgeschreven,” zegt de Bethune. “Het blijft de aandacht vestigen op het belang van lokaal winkelen. Dus nemen we dat op in ons provinciaal beleid.”

Voor elke stad of plaats werd een ambassadeur aangesteld. In de grotere steden resulteerde dit in de volgende winnaars. In Kortrijk ging de prijs naar bakker Soens, in Oostende naar Ithakashop, in Brugge naar Traiteur Fons, in Ieper naar ’t’een e ’t ander’ en in Roeselare naar Dranken Jo. De hoogste prijs in de provincie ging echter naar een bakkersechtpaar uit Jabbeke: Bakkerij Laurens (Het Nieuwsblad).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.