Broodway 2021: eindelijk zien we elkaar weer

Het overlegcomité van 11 mei bevestigde waar we met zijn allen op wachtten, en wat iedereen verwachtte: méér contacten en méér vrijheid. Zo kwam ook de officiële toestemming om beurzen te organiseren vanaf 30 juli. Concreet betekent het dat Broodway doorgaat zoals gepland, van 26 september tot 29 september 2021.

Gelijktijdig vinden in Kortrijk Xpo ook de slagersbeurs Meat Expo en de delicatessenbeurs Taste of Tavola plaats. In totaal zorgen we voor zes beurshallen vol met nieuwe inspiratie en verfrissende ideeën. Het maakt van Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola het eerste grote ontmoetingsmoment voor de sector: een blij weerzien na een lange periode. We kijken vol verlangen uit naar het moment waarop we elkaar weer ontmoeten!

Wat valt er te ontdekken?

Met Broodway, de slagersbeurs Meat Expo en nieuw in 2021een unieke selectie van hoogwaardige delicatessen op Taste of Tavola, is in Kortrijk Xpo liefst 50.000 m² aan inspiratie en nieuwigheden te vinden. Met nog ruim drie maanden te gaan tot eind september zijn nu al 285 bedrijven aangemeld. Heel wat vertrouwde leveranciers en trouwe exposanten van Broodway zijn ook deze editie van de partij. Zij stellen producten, materialen en uitrusting voor waarmee de bakker, banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider morgen het verschil maakt. En uiteraard zijn er ook tal van bedrijven voor het eerst op de vakbeurs aanwezig, zodat ook trouwe bezoekers van Broodway mogen rekenen op heel wat nieuwe ontdekkingen. Ontdek alle exposanten op www.broodway.be.

Mis ook de Innovation Award niet die de beste innovaties in de kijker zet en de perfecte uitvalsbasis vormt om nieuwigheden te ontdekken. Onze vakjury reikt de Innovation Award 2021 uit aan de beste innovatie in food en non-food. Breng als bezoeker jouw stem uit en bepaal zo mee welke innovatie de publieksprijs wint.

Het ambacht in de schijnwerpers!

In het programma van Broodway staan vakmanschap, inspiratie en informatie centraal.

>>> demo’s met creatieve ideeën en praktische toepassingen

Je collega’s willen je nieuwe ideeën en technieken aanreiken en creatieve, bruikbare toepassingen tonen. Zij demonstreren hun specialiteit met één doel: hun passie delen en jouw creativiteit prikkelen. Als bezoeker van Broodway woon je de demo’s gratis bij.

Op dinsdag 28 september kan je op Broodway de laatste training volgen van de ploeg van Les Ambassadeurs du pain die in de Mondial du Pain aantreedt.

>>> preselectie Belgisch Kampioenschap Bakkerij op 27 september

Op maandag 27 september gaat de Richemont Club België op zoek naar talent. De Belgische bakkers krijgen de kans om tijdens de preselectie van het BK Bakkerij met hun vakmanschap uit te pakken, om zo hun plaats in de finale te verzilveren. Op maandag 29 september kan je de jurering live volgen en de bekendmaking van de finalisten bijwonen. De creaties van de deelnemers zijn ook op dinsdag 27 en woensdag 29 september te bewonderen. Meer info: www.richemontclub.be

>>> finale Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker

Aspirant Baker zet aankomend talent in de spotlights. De organisatie selecteerde acht finalisten die het tijdens Broodway tegen elkaar opnemen op zondag 26 en maandag 27 september. De winnaars krijgen de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden en zo een schat aan ervaringen op te doen.

>>> slagersbeurs Meat Expo & delicatessenbeurs Taste of Tavola

Bezoekers van Broodway krijgen gratis toegang tot Meat Expo, de vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector (hal 4), en Taste of Tavola, de nieuwe, kleinschalige vakbeurs met een selectie van premium food & drinks (hal 5), als voorproefje van de grote, internationale editie van Tavola in 2022. Zo kan je over de grenzen van je vak kijken, extra inspiratie opdoen, en ideeën en ervaringen uitwisselen met collega’s.

Het volledige programma en alle praktische info vind je vanaf augustus op www.broodway.be

Praktisch Broodway 2021

  • 26, 27, 28 en 29 september 2021 in Kortrijk Xpo
  • zondag 26 september: van 10 tot 19 uur –
  • maandag 27,
  • dinsdag 28 en
  • woensdag 29 september: van 11 tot 19 uur –
  • Info: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk – T 056 24 11 11 –
  • broodway@kortrijkxpo.comwww.broodway.be
  • Facebook & Instagram: BroodwayKortrijk –
  • Professionals bezoeken Broodway gratis na registratie op www.broodway.be met code 321. Bezoekers van Broodway hebben ook gratis toegang tot Meat Expo en Taste of Tavola.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.