Bakkerij Verherstraeten uit Tongerlo sluit

Na 60 jaar gaat de bakkerij definitef dicht!

Dit weekend sloot bakkerij Verherstraeten in de Lange Nieuwstraat in Tongerlo (Westerlo) definitief de deuren. Door het coronavirus gebeurde dit een week eerder dan gepland!

Patrick Verherstraeten (59) en zijn vrouw Maria Heylen (59) hadden hun afscheid toch anders voor ogen dan het nu gelopen is. Het coronavirus strooide roet in het eten. Een gezellig glaasje aanbieden en met de kalten samenkomen zit er niet in. En daar kwam nog bij dat er zoveel gekocht werd vorige week dat bakker Patrick door al zijn voorraden heen was. Daardoor ging de deur zaterdag definitief dicht, een week eerder dan voorzien!

Vader Louis

In 1961 opende Louis Verherstraeten een bakkerij in de Lange Nieuwstraat in Tongerlo. Zijn zoon Patrick trad in 1975 in zijn voetsporen en ging naar de bakkersschool in Geel. Maar het noodlot sloeg toe en de jonge Patrick moest vroegtijdig zijn studies onderbreken en zijn vader opvolgen toen die in mei 1978 op 42-jarige leeftijd overleed. “Ik was toen 16 jaar oud. Op mijn 18 de werd ik zaakvoerder en nam de zaak volledig over”, vertelt hij.

Met hart en ziel

Patrick kan terugkijken op een 42-jarige carrière als bakker. “Ik heb er al die tijd mijn hart en ziel in gestoken,” zegt Patrick. “Maar nu heb ik een punt in mijn leven bereikt waar het genoeg is geweest. Ik ben gewoon lichamelijk op. Ik sta al 42 jaar om 3:30 uur ’s nachts op. In het weekend werkte ik van vrijdagavond tot zaterdagmiddag. Vijf jaar geleden besloten we op zondag te sluiten om ons leven wat comfortabeler te maken. Sedertdien was het op zondag al wat rustiger geworden.”

Fietsen

Werken in een bakkerij vraagt een enorme inzet. “Vandaar dat ons sociaal leven altijd op een laag pitje stond”, vertelt Patrick. Maar ik plan dat wel te veranderen. Ik ga voortaan veel fietsen en ben lid geworden van een wielerclub.” Ook voor Maria wordt het straks een grote aanpassing. Zij bood altijd een luisterend oor voor wie daar behoefte aan had. Daar komt nu ook einde aan.”, besluit Patrick.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.