Bakkerijfamilie Wauters koopt opnieuw een winkel van oud bakker Raf uit Bazel op

Vanaf eind maart zijn er weer twee bakkerijen in Bazel. Bakkerij Raf Stoop sloot enige tijd geleden haar deuren. Die bakkerij wordt overgenomen door de familie Wauters, die al meerdere winkels in de regio bezit. “We laten een nieuwe wind waaien in de bakkerij”, zegt Wauters.

De winkels van bakkerij Raf Stoop waren na het vertrek van Raf enkele weken gesloten. Het was echter geen geheim dat de bakkerij zou worden overgenomen, en gelukkig konden klanten nog terecht bij de andere bakkerij in het dorp. Nu de overname rond is, is ook duidelijk wat er met het pand gaat gebeuren.

Te weinig bakkers

Gaëtane (31) en zijn broer Maxim Wauters (35) hebben de bakkerij overgenomen. Ze hebben al een goede portefeuille aan bakkerijen in de regio. De familie Wauters is al aanwezig in Temse, Hamme, Sint-Niklaas, Hingene en Rupelmonde, en nu komt daar Bazel bij.

“Vorig jaar hebben we bakkerij De Rycke in Elversele overgenomen, omdat onze winkel in Temse te klein was geworden om alle broden te produceren,” legt Gaëtane uit. “Nu is onze productie groter en kunnen we uitbreiden. Een vroegere werknemer van Raf werkt nu voor ons, en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. Het is een goede locatie, niet ver van de andere vestigingen, en er is altijd behoefte aan een bakker in het dorp. Vroeger waren er veel bakkers, nu zijn er vrij weinig.”

In Bazel zal Wauters niet langer zelf brood bakken. In plaats daarvan zal elke ochtend vers gebakken brood worden geleverd vanuit Elversele. “We zullen een frisse wind doen waaien in de bakkerij,” zegt Gaëtane. “We werken volgens onze ideeën en met onze eigen producten, dus er zal zeker een verschil zijn met vroeger.”

Uitgekiend werk

Er komt ook een nieuw gezicht in de winkel. Glenn Bonnaerens werkt al zo’n tien jaar bij ontbijtwinkel ’t Apostelhuys op het kerkplein. “Mensen in het dorp kennen me waarschijnlijk wel”, zegt Glenn lachend. “Vroeger werkte ik in de horeca, maar ik zocht een meer uitdagende baan.”

Gaëtane en Maxim gaan hun best doen in de nieuwe bakkerij. “Ik hoop dat we aan de hoge verwachtingen zullen voldoen,” zeggen de twee broers. “We zullen ons best doen om het succes van Bakkerij Raf te evenaren, zo niet te verbeteren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.