De Koninklijke Vereniging van Belgische Molenaars (KVBM) is lid van Fevia en plaatst duurzaamheid en innovatie voorop

De Koninklijke Vereniging van Belgische Molenaars (KVBM) heeft zich aangesloten bij Fevia. Door samen te gaan met Fevia kan de KVBM toegang krijgen tot de expertise en knowhow van de federatie op verschillende gebieden zoals energie, veiligheid en sociale wetgeving. Het is ook belangrijk dat de bakkerijsector en de maalderijsector samenwerken om te zorgen voor duurzaam geproduceerd brood en graanproducten. Verduurzaming en klimaat zijn immers heel belangrijke streefdoelen!

Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen, benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen de bakkerijsector en de maalderijsector. Hij ziet de molenaar als een belangrijke partner van de bakker en stelt dat de kwaliteit van het meel of de bloem van essentieel belang is voor het maken van goed brood en gebak.

Van Damme benadrukt ook het belang van duurzaamheid in de bakkerijsector. Hij stelt dat consumenten steeds meer belang hechten aan duurzame en lokale producten en dat de bakkerijsector hierop moet inspelen door duurzame grondstoffen te gebruiken. Door samen te werken met molenaars die duurzaam geteelde granen leveren, kan de bakkerijsector hieraan bijdragen.

Daarnaast ziet Van Damme ook mogelijkheden voor innovatie in de samenwerking tussen de bakkerij- en maalderijsector. Hij denkt bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuwe soorten meel en bloem die beter geschikt zijn voor bepaalde bakprocessen of die betere voedingswaarden hebben.

Een goede samenwerking tussen de bakkerij- en maalderijsector biedt kansen in een wereld waarbij duurzaamheid en innovatie centraal staan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.