Bakkerijmuseum vernieuwt museumtuin

Het Bakkerijmuseum in Veurne transformeert een kale grasvlakte van 1,8 hectare tot een groene ontmoetingsplaats met aandacht voor co-creatie, natuurbeleving, inclusie en korte keten. De heraanleg van het domein komt tot stand in samenwerking met Stad Veurne, Regionaal Landschap Westhoek en Leader Westhoek.

In de nieuwe museumtuin komt er een ecologische belevingszone met onder meer een fruitboomgaard, speelnatuur voor kinderen, een poel, een buitenklas, picknick- en rustplaatsen, een samentuin, educatieve graanveldjes en een graanakker.

Met de heraanleg van de museumtuin wil het museum het bewustzijn rond voeding en de korte keten vergroten. “De tuin versterkt de educatieve werking van het museum”, zegt educatief medewerker Nele Behaeghel. “Bij het ontwerp is er aandacht voor streekeigen fruit- en graansoorten, voor traditionele teelt-, oogst- en verwerkingsmethodes. Via de samentuin, boomgaarden, graanakker, educatieve veldjes, gemeenschappelijke bakoven en buitenklas kan het domein als voorbeeld dienen van de korte voedingsketen.” In het museumcafé kan je al het lekkers proeven. De oogst zal zijn weg onder andere vinden naar de workshops van het museum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.