’t Huiskombuis: van restaurant naar deli-shop met elke morgen vers brood en gebak

De eigenaars van restaurant ’t Huiskombuis in de Langestraat in Brugge hebben hun zaak omgevormd tot een delicatessenzaak waar ook brood en gebak worden aangeboden. De verandering is het gevolg van de sluiting van de laatste bakkerij iCommeine in de straat.

Ann en Arne verkopen voortaan elke ochtend brood en gebak

Het nieuwe concept nam een eerste aanvang tijdens de pandemie toen het echtpaar moest overschakelen op afhaalmaaltijden. De sluiting van bakkerij Commeine een paar huizen verder van het restaurant rond de jaarwisseling bracht hen ertoe hun eigen brood en gebak te gaan produceren. “Ongeveer 20 jaar geleden waren hier vijf bakkers, vandaag is er van de ene dag op de andere geen vers brood meer te koop in deze buurt. Er is geen enkele bakker in de Langestraat, kun je je dat voorstellen?”, zeggen Ann en Arne, die zelf brood zijn gaan bakken.

Brood, pistoletjes, koffiekoeken, maar ook zelfgemaakte taarten – ook suikervrij en koolhydraatarm – staan nu bij de ingang van de winkel. “We hadden de koeltoonbank toch al, van tijdens de pandemie. Die hebben we gekocht toen we tijdens de Corona noodgedwongen onze toevlucht moesten nemen tot afhaalmaaltijden.”

Brood en koffie

Vandaag heeft het echtpaar van de nood een deugd gemaakt. “Laten we eerlijk zijn: er was een gat in de markt en we zijn ervoor gegaan. Deze buurt had simpelweg meer behoefte aan dit concept dan aan een ander klassiek restaurant. Ons cliënteel is heel heterogeen, maar we hebben ook veel ouderen. Zij zijn heel blij dat ze in de buurt brood kunnen kopen en hier een koffie kunnen drinken.

’t Huiskombuis gaat nu op werkdagen om 7.30 uur open om vers brood en gebak te serveren. Het restaurant zal niet langer een avonddienst hebben en zich in plaats daarvan richten op een plek waar klanten een lichte lunch, een snack of vers brood en gebak kunnen krijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.