Bakkersgroep Delafaille opende vierde winkel op Nieuw-Zuid in Antwerpen

Bakkerij Dellafaille heeft een vierde winkel geopend op het Panamarenkoplein in het Antwerpse Nieuw-Zuid. De bakkerijgroep deed dit op vraag van de projectontwikkelaar “Triple Living” in Schoten, waar de bakkerij Dellafaille ook haar thuisbasis heeft. Dit kon mede gerealiseerd worden doordat de kinderen Louis en Nicolas de familezaak willen verder zetten.

Dellafaille heeft zijn roots en hoofdzetel in Schoten. De grootvader van Jan, Frans Dellafaille, stichtte er in 1938 de bakkerij en de winkel in Villerslei is vandaag nog steeds een trekpleister. Intussen zijn er winkels in het Eilandje en sinds dertien jaar ook in het Zuid. Dus waarom nog een winkel openen een kilometer verderop?

“Triple Living, dat het Nieuw Zuid ontwikkelt, heeft ons gevraagd om hier een bakkerij te openen. We kennen elkaar uit Schoten, waar ze ook leuke dingen willen doen op het Havenplein, pal naast onze winkel. Toe ik het pand zag, was ik verkocht”, vertelt bakker Jan, “ook al omdat onz kinderen in de zaak stappen. Louis (28) voert al enige tijd de leiding over de productieafdeling. Nicolas (25) komt later dit jaar ons team versterken. Vanessa Roggeman, die al onze andere winkels in de stad onder haar hoede heeft, zal ook deze winkel erbij nemen.”

Winkelinrichting

De nieuwe winkel is iets meer gestroomlijnd dan de andere Dellafailles-winkels, die allemaal een eerbetoon brengen aan de traditionele bakkerij. Hij is ook ruimer: de versgebakken lekkernijen zijn verspreid over 200 vierkante meter. Er is zelfs plaats voor een lange cafétoog, waar u ter plaatse kunt genieten van versgebakken croissants, een broodje of een pizza.

Charucterie van De Laet

“In samenwerking met de slagerij van Luc De Laet bieden we in Nieuw Zuid voor het eerst ook xharcuterie aan, maar ook quiches, soepen en originele broodjes. Dit is ons antwoord op de vraag vanuit de vele kantoren in deze wijk. Binnenkort bakken we ook pizza’s in onze houtoven”, vertelt Jan!

Bakkerij Dellafaille Nieuw Zuid, Panamarenkoplein 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.