België neemt deel aan “Mondial Du Pain”

De ‘AmbassadeursDuPain’ kijken hoopvol naar de toekomst. Dit omdat België dit jaar opnieuw deelneemt aan de wedstrijd “Mondial Du Pain”. Stefan Van Daele van Bakkerij De Broodsmid, een gedreven passionele bakker uit Brugge zal samen met zijn assistent ons land verdedigen. De coaching van ons Belgische team zal gebeuren door het team van “Les AmbassadeursDuPain.be” en “AspirantBaker.

In 2005 deed zich de gelegenheid voor om een internationale bakkerijwedstrijd te organiseren; een wedstrijd met een multidisciplinair karakter qua kandidaten, elk bijgestaan door een assistent-bakker. Verschillende bekende bakkers en juryleden kwamen samen in deze club van broodambassadeurs(Ambassadeurs du pain). Ze hadden allemaal dezelfde wens: het beroep van broodbakker promoten en waardig doorgeven aan de volgende generatie.

Die filosofie vormde de basis voor de vereniging van de “Ambassadeurs du Pain”. In de schoot van die vereniging vond de eerste Mondial du Pain plaats op SIRHA 2007. De naam van die vereniging stemt goed overeen met de acties die zij willen voeren en zeker ook met de waarden waarvoor zij staan.

“Mondial du Pain is het mooiste uitstalraam voor de hedendaagse bakkerij, verdedigd door de beste bakkers uit de vier hoeken van de wereld.”

Dominique Planchot

Wedstrijd

Dominique Planchot van de Franse “Ambassadeurs du Pain” vertelt: “De Mondial du Pain illustreert het vermogen van ons beroep om zich aan te passen aan de hedendaagse eisen van de consument en te voldoen aan diens verwachtingen. Als oeroud, maar ook wereldwijd voedingsmiddel is brood een modern product dat beantwoordt aan de behoeften van een evenwichtige voeding. De bakker van vandaag moet ervoor zorgen dat beide aspecten in zijn brood worden geïntegreerd.

Professionals over de hele wereld nemen deel aan de wedstrijd. De Mondial du Pain is een symbool van deze achterliggende filosofie. Het is de mooiste etalage van de hedendaagse bakkerij, verdedigd door de beste broodbakkers uit de vier hoeken van de wereld. Zij vertegenwoordigen de toekomst van ons beroep, zij zijn het voorbeeld”, aldus Dominique Planchot.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.