Belgische bakkers bemachtigen vijfde plaats op Mondial du Pain en ticket naar Peru

Ceuppens Berre, Stijn Van Kerckhoven hun coach Frank Van Vaerenbergh behaalden samen met heel het ondersteunend team van Aspirant Baker de vijfde plaats op Mondial du Pain in Nantes. Met hun vijfde plaats wonnen ze het ticket voor The best of Mondial du Pain. En ze wonnen ook goud in de discipline “nutrionele broden”.

Berre Ceuppens, Stijn Van Kerckhoven en zijn coach Frank van Vaerenbergh, die bij PIVA werkt, wonnen de vijfde plaats op de Mondial du Pain in Nantes. Met hun zuurdesembrood met infuus van brandnetels, rode bieten en amandelen haalden ze zelfs goud in de categorie “nutrionele brood”. In deze categorie verslaan ze teams uit 15 andere landen, waaronder Japan, Taiwan, Frankrijk en Italië.

The Best of Mondial du Pain

Dankzij deze uitstekende prestatie hebben de drie ook een ticket ontvangen voor “The Best of Mondial du Pain”, dat in 2020 in Peru zal plaatsvinden. Daar zullen de zes beste landen weer tegen elkaar strijden.

Belgisch zuurdesembrood met infuus van netels, rode biet en amandels wint goud in de Mondial du Pain in Nantes

In de 7de editie van de Wereldbakwedstrijd moesten de bakkers in tien uur tijd twee soorten stokbroden, verschillende decoratieve broden, nutrionele broden, croissants, vier soorten koffiekoeken, brioches, twee soorten sandwiches en een decoratief stuk bereiden. De Japanse ploeg won uiteindelijk de wedstrijd, de Belgen wonnen een mooie 5e plaats.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.