Op de Internationale Trofee voor Franse patisserie zal patissier Kevin May België vertegenwoordigen!

Kevin May (Pâtisserie Ducobu – Waterloo) zal de eer hebben om deel te nemen aan de eerste editie van de Internationale Trofee voor Franse Patisserie (TIPF).

Van 1 tot en met 3 november zullen 6 kandidaten van over de hele wereld op het Salon du Chocolat 2019 strijden om de titel van TIPF Gold Trophy. Deze uitzonderlijke wedstrijd heeft tot doel om de Franse patisserie te promoten door enkele trends te herinterpreteren, nl. die van de Franse klassiekers (baba’s, reistaarten/cakes, Parijs-Brest…).

Een wedstrijd om de Franse banketbakkerij te verbeteren

Gedurende 3 intense dagen zullen 6 veelbelovende kandidaten alles laten zien wat ze kunnen. Hun knowhow zal zich tonen door de klassiekers van de Franse banketbakkerij creatief te vertalen in allerlei nieuwe interpretaties!


Binnen een welbepaalde tijd moet elke kandidaat ter plaatse, op traditionele wijze en voor publiek de volgende werkzaamheden verrichten: het creëren van Baba’s, reistaarten (gateaux de voyage, een soort cake), Parijs-Brest, individuele taartjes of patékes, gebak uit een mandje, verrassingstaartjes…

En dit alles onder het waakzame oog van een internationale jury van deskundigen uit de Pâtisserie Française, waaronder ook enkele MOF’s die allen tesamen als jury optreden.

De 6 kandidaten in de running

  • Kevin MAY – België
  • Khatuna BAKURADZE uit Géorgie
  • Ilias NIKOLA uit Griekenland
  • Kohei ISHIDA
  • Maxime TARDIEU uit Zwitserland
  • Dorian ZONCA uit Frankrijk

Wanneer en Waar?

Van 1 tot 3 november 2019 –

Espace Confédération Nationale Artisans Pâtissiers (Espace Confédération Nationale Artisans Pâtissiers)
Salon du Chocolat – Porte de Versailles Paviljoen 4 in Parijs – Paviljoen 4

Vertaald met www.DeepL.com/Translator