Borgerhouts ijssalon Borgo Gelato opent tweede filiaal

Woensdag 6 mei 2020 opende Koen Speltincx een tweede ijssalon Borgo Gelato aan het Theaterplein in A’pen, nadat hij in 2017 zijn eerste shop aan het Krugerplein in Borgerhout had geopend. In korte tijd groeide deze plek uit tot een vaste waarde voor lekkerbekken.

“Huisbereid eerlijk ijs, met verse en echte producten.Daar staat Borgo Gelato voor”, vertelt Koen. “Bij ons vind je geen voorbereide ijsmixen, sorbets op basis van fruitsiropen of artificiële smaakmakers in het ijs. Wel hoge percentages echt fruit, en zoveel mogelijk producten van biologische en fairtrade origine.’

Nieuwe uitdaging

“Na drie jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Speltinckx. Samen met zijn partner Bertrand Lekeux vond hij aan het Theaterplein een pand. “Ik heb gemerkt dat mensen uit de binnenstad helemaal niet naar Borgerhout afzakken voor een ijsje. De Turnhoutsebaan lijkt in dit opzicht een psychologische grens te zijn”.

Partners

Bertrand Lekeux is manager van het cateringbedrijf Bar Brul in Borgerhout. “Afgelopen zomer hebben we ijs van Borgo Gelato verkocht in Bar Brul.” We waren onmiddellijk verkocht. En voor de opening van dit tweede filiaal ‘Borgo Gelato’ bundelen beide heren hun krachten. “Ik ga zelf leren ijs draaien”, legt Lekeux uit.

Corona

De wens om erin te vliegen is er. Ook al heeft de corona-crisis hen veel problemen gebracht. “Onze nieuwe ijsmachines lieten anderhalve maand op zich wachten”, vertellen Koen en Bertrand. “Eerst zaten ze vast in de Bologna-fabriek, die tijdelijk moest sluiten. En toen zaten ze een paar dagen vast aan de Italiaanse grens”. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. “Hoe dan ook, we wilden pas openen indien alles verantwoord en veilig leek,” zegt Speltinckx, die in een vorig leven verpleger was en zich aan het begin van de corona-crisis als vrijwilliger voor de medische reserve inzette. “Toen hebben Doctors of the World mij een paar keer opgeroepen . Nu is dat niet langer het geval, zodat ik mij opnieuw kan concentreren op het maken van ijs”.

Creativiteit

In zijn ijssalon kan Speltinckx zijn creativiteit de vrije loop laten. “Hier op het Theaterplein zal ik een groot aanbod presenteren met tal van verschillende smaken, waaronder een bijzonder ijsje met de naam van Halawat El Jibn. Een Syrisch dessert met ricotta, sinaasappelbloesems, pistachenoten en coulis van rood fruit, dat ik vorig jaar creëerde.”


Italiaanse gelato zoals Italiaanse gelato hoort te zijn: zonder complexen, maar vol smaak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.