Bouakline blijft armen verder steunen door brood weg te geven via Teledienst Ninove vzw

Bakkerij Bouakline uit Ninove gaat intensief samenwerken met Teledienst Ninove. De Vzw Teledienst Ninove zet zich in voor alle mensen die om één of andere reden geen of onvoldoende beroep kunnen doen op professionele hulpverlening en die bovendien ook niet kunnen steunen op mantelzorg van de onmiddellijke omgeving.

Sinds begin april deelt de bakkerij Bouakline gratis brood en gebak uit aan de mensen die worstelen met de coronacrisis. De bakkerij ging toen samenwerken met de non-profit organisatie Arminaa uit Aalst. Bakker Abdel Bouakline had in Ninove en Wetteren – waar de bakkerij ook filialen heeft – alle vzw’s uitgenodigd om met de bakkerij samen te werken. De vzw Teledienst Ninove is op die uitnodiging ingegaan.

“Abdel geeft ons zijn restjes zodat we die gratis kunnen doneren aan de meest kansarmen in onze sociale maatschappij”, zegt Lucia De Boeck van de vzw Teledienst Ninove. “Elke vrijdagochtend kunnen we de overschot van zijn brood en taart ophalen en direct aan de meest achtergestelden geven. We zijn hier erg blij mee. Hoe meer we aanwezig zijn, hoe meer we kunnen geven aan de mensen die het nodig hebben”.

“Het idee voor deze actie kwam bij me op toen ik – bij het begin van de coroancrisis – de beelden van alle lege broodplanken in de supermarkten zag, toen de mensen aan het hamsteren sloegen. Mensen die minder bezitten en het minder breed hebben, kiezen vaak voor de supermarkt, omdat het daar goedkoper is. Dat is heel begrijpelijk. Prijs is voor hen belangrijker dan kwaliteit”, zegt Abdel. “Deze crisis heeft ook zijn positieve kanten. Nu zijn de mensen meer met elkaar begaan. Er waren klanten die mij een brood betaalden en vroegen om dit te reserveren voor onze campagne: prachtig, toch? Ondertussen zie ik veel bedrijven meedoen op Facebook. Samen zijn we nog sterker.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.