Visuele voorstelling van anderhalve meter met een stokbrood

In Nederland spreekt men niet van social distancing, zoals onze Franstalige premier, maar wel van anderhalvemetersamenleving. Echte* Bakker de Witt in Noordwijk heeft voor zijn klanten deze regel heel visueel uitgebeeld. Hij maakte een Frans brood of stokbrood van anderhalve meter lang. ‘Dit is 1,5 meter! Houdt u afstand aub’, meldt de bakker, terwijl eigenaresse Miriam de Witt een stokbrood van, jawel, anderhalve meter vasthoudt.

De aanleiding is minder leuk, nl. de coronacrisis, maar Echte Bakker de Witt pakt het creatief op. De geestige vindingrijkheid van Johan en Miriam de Witt kreeg veel bijval op social media. Ook wij plaatsten het berichtje op onze Facebookpagina en kregen heel veel reacties!

  • Echte bakker is een titel in Nederland. Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en moet er aan strenge eisen voldaan worden. bakkerij De Witt is da ook ontzettend trots dat ze dit logo aan de bakkerij mogen verbinden.

Miriam de Witt met anderhalve meter stokbrood. Foto: De Witt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.