Bounty zet UK in rep en roer: voor of tegen kokos?

Mars Bounty repen hebben voor opschudding gezorgd in het Verenigd Koninkrijk. Blijkbaar zijn die Bounty-repen dit jaar uit de Celebrations dozen verwijderd omdat ze het minst populaire snoepje bleken te zijn. En aangezien het veel vrediger is om over snoep te praten dan over politiek, waren de Britten daar een tijdje zoet mee. Er ontstonden twee kampen: Bounty-haters en Bounty-liefhebbers. “Iets minder dan 40 procent houdt helemaal niet van kokos”, verklaarde het bedrijf Mars die Bounty op de markt brengt, dit fenomeen.

Net als kokos zijn er andere smaken die ons in twee kampen verdelen. Gember, koriander en kaneel zijn bijvoorbeeld het onderwerp van veel discussie aan de eettafel. Of we van koriander houden of niet zit in onze genen. Sommigen vinden het heerlijk, anderen vinden het naar zeep smaken: het is een kwestie van genetica. Maar gember heeft ook veel voor of tegenstanders. Het is fel, intens en branderig van smaak.

Hetzelfde geldt voor kaneel: “Het hangt ook sterk af van hoe het wordt bereid. Als de smaak in balans isvalt het nog mee. Kaneel heeft een bittere toets, waar mensen niet van houden.”

Ontdek andere smaken

Maar er is hoop: je kunt aan veel smaken wennen. Kinderen houden niet van bittere smaken. Het primitieve oerbrein herkent die smaak als giftig. Maar als bitter voedsel eet of drinkt, kan je het lekker gaan vinden.

Wat iedereen lekker vindt zijn de romige smaken, zoals vanille. Vanille-ijs is daar het perfecte voorbeeld van. Het is lekker romig en zoet. Het doet ons denken aan moedermelk, en daar houden we allemaal van.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.