Brussels Food Market op komst aan Wolvengracht

Op een boogscheut van de voetgangerszone komt een overdekte voedselmarkt, voornamelijk gericht op biologische producten. Daarvoor is een ruimte van 2.650 vierkante meter gevonden in de Wolvengracht op de Chambon-site. Brussel-Stad hoopt de eerste “Food Market” volgende zomer al klaar te hebben.

Brussel pakte de  Chambon-site een paar jaar geleden grondig aan Het grootste deel van de verbouwingen, renovaties en nieuwbouw-projecten kregen een woonbestemming, gaande van kleine studio’s voor studenten tot grote penthouses. Maar Brussel-Stad en eigenaar Immobel vonden voor de oude lokettenzaal van de voormalige hoofdzetel van ASLK een nieuwe bestemming.Op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het ronde hoekgebouw met koperen gevelversiering komt een voedselmarkt van 2.650 vierkante meter,met “Brussels Food Market” als werknaam.

Een chocolatier, een koffiebranderij, veel restaurants en food stores

De kraampjes zullen er enkel lokale en biologische producten verkopen, er komt een microbrouwerij, een bakker, een chocolatier en een koffiebranderij. De Brussels Food Market biedt plaats aan intotaal 800 mensen, die behalve in de kraampjes terecht zullen kunnen in 16 restaurants. De bedoeling is dat je voor minder dan 15 euro kan aanschuiven voor onder meer hamburgers, sushi, oesters en veganistisch voedsel.

De FoodMarket zou al in de zomer van 2019 zijn deuren moeten openen.