Chocoladesalon komt voor de zesde keer terug naar Brussel

Voor het 6de jaar op rij keert het Chocoladesalon terug naar Brussel (Tour & Taxis), en wel van 22 tot 24 februari 2019 (openingsavond op donderdag 21 februari 2019).

Het thema dit jaar is Natuurlijkheid maar ook ‘Alle smaken zitten in de Natuur’.

Alle smaken zitten in de natuur

‘Smaak’, want dat is een van de belangrijkste criteria in de keuze van een tablet of praline. Chocolade bestaat in talloze variëteiten: puur, met melk, wit, blond … en nu ook roze! De diversiteit van de smaken is oneindig, afhankelijk van de cacaovariëteit, de streek en de manier waarop de pasta wordt verwerkt.

‘Natuur’ omdat “de cacaoboon” – aldus Alexander Van Humboldt – “een werkelijk uniek fenomeen is in de natuur. Nooit eerder vonden we zoveel eigenschappen terug in zo’n klein vruchtje”. Moderne consumenten gaan steeds meer op zoek naar natuurlijke, authentieke en duurzame producten.

Vaste waarden

Het Chocoladesalon van Brussel innoveert dus maar blijft ook trouw aan datgene waar ze ieder jaar opnieuw bekend om staat:

* Zijn vele exposanten – ambachtelijke chocolatiers en grote namen uit de Belgische en internationale chocoladewereld, specialisten van bean-to-bar (van boon tot reep) en internationale pralinemakers. 

* Zijn producerende landen zoals Peru, dat deze overheerlijke, waardevolle boon teelt.

* Zijn dagelijkse modeshow in jurken van chocolade, gemaakt door ontwerpers en ambachtelijke chocolatiers. Ook deze keer zal een vijftiental outfits voor vrouwen, mannen en kinderen een publiek verwonderen dat verzot is op glamour en creativiteit.

* ‘Live’ demonstraties van gerechten met sterrenkoks, gevolgd door een degustatie van bereidingen voor het aanwezige publiek (Pastry Show).

* Zijn conferenties-degustaties met als thema chocolade, nieuwe trends en combinaties van gerechten of dranken en chocolade.

* Zijn vele workshops voor kinderen en volwassenen waarin iedereen zelf de handen uit de mouwen mag steken.

* Zijn signeersessies, zijn tentoonstellingen van chocoladesculpturen, zijn wedstrijden met pralinedoosjes in de prijzenpot, zijn degustaties, zijn combinaties van bier en chocolade en koffie en chocolade …

* … en nog veel andere nieuwigheden die stukje bij beetje onthuld zullen worden naarmate het Salon dichterbij komt.

Praktische info

Tour & Taxis – Sheds 3 en 4 – Havenlaan 86c / 1000 Brussel

Van vrijdag 22 februari tot zondag 24 februari 2019

Geopend van 10 tot 19 u op vrijdag en zaterdag / van 10 tot 18 u op zondag

Openingsavond: donderdag 21 februari 2019 om 19.00 u.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.