Chocolate ACADEMY™ Online vandaag geboren

Vandaag is de lancering van de CHOCOLATE ACADEMY™ Online, het eerste e-learning platform toegewijd aan professioneel onderwijs in chocolade voor chefs, door chefs. De Chocolate Academy Online (CAO) biedt de mogelijkheid om te leren van de beste chocolatiers en banketbakkers ter wereld. De Academy is 24 uur per dag en wereldwijd beschikbaar. Zo wil de CHOCOLATE ACADEMY™ Online de creativiteit en passie bevorderen van chocolade-entrepreneurs en creatievelingen over de hele wereld.

We doen een simpele maar gedurfde belofte: de CHOCOLATE ACADEMY™ Online maakt je kundig met chocolade, op ieder moment en waar ook ter wereld, gewoon vanuit jouw keuken.” aldus Andrea Doucet Donida, Algemeen Directeur CAO.

De CHOCOLATE ACADEMY™ Online is ’s werelds eerste e-learning platform toegewijd aan onderwijs in chocolade voor chefs, door chefs. Hiermee kunnen ambitieuze chefs en chocolatiers hun ambacht meester worden en hun personeel doen groeien, door ze te laten leren van de besten in het vak – via een online, interactieve en gepersonaliseerde chocolade-ervaring. Dankzij interactieve cursussen kunnen chocoladeprofessionals leren van een aantal van ’s werelds beste chocolatiers en banketbakkers, zoals:

 • Russ Thayer, Callebaut Chef US, hoofdchef CAO
 • Marike van Beurden, tweede plaats World Chocolate Masters 2013
 • Nicolas Dutertre, Cacao Barry Chef in Montreal
 • Philippe Vancayseele, Hoofd van de Chocolate Academy Center Montreal
 • Jeff Finkelstein, chef-eigenaar Hof Kelsten, Montreal
 • Luis Robledo, chef-eigenaar Tout Chocolat, Mexico-City en tweevoudig finalist van Mexico voor de World Chocolate Masters 2011 en 2013
 • Julie Sharp, banketbakker, Chocolate Academy UK
 • Beverley Dunkley, chef-kok, Chocolate Academy UK
 • Ryan Stevenson, chef-kok Callebaut Flagship Chocolate ™ Belgium, finalist van België voor de World Chocolate Masters 2009

Kijk. Leer. Geniet. Herhaal.

CHOCOLATE ACADEMY™ Online biedt een groot aantal interactieve cursussen met video-instructies door erkende chocoladechefs, gemaakt om leerlingen te helpen in hun ontwikkeling en om ze meester te maken van professionele bewegingen en technieken. Elke week wordt er een nieuwe cursus toegevoegd om studenten te stimuleren en te motiveren om nog meer te leren, met downloadbare gedetailleerde, stapsgewijze recepten en tips & tricks van de chef voor ieder seizoen. Vanaf dag één zijn er wereldwijd al veertig praktische video’s gratis bescikbaar. Boordevol praktische tips voor het maken van chocolade.   

Leerlingen die nog niet bekend zijn met bepaalde technieken die een chef gebruikt, kunnen op interactieve elementen in de video klikken om meer te leren over de specifieke technieken of recepten. Zodra ze de techniek begrijpen en onder de knie hebben, kunnen ze hun les verderzetten. Zo heeft het online platform iedereen iets te bieden, van beginner tot expert  en  levert de CHOCOLATE ACADEMY™ Online een gepersonaliseerde leerervaring voor elke leerling.

 “Dankzij deze technologie kunnen we chocolatiers en hun personeel helpen om een professioneel niveau van vaardigheden en technieken te bereiken door middel van een online leerervaring, net zoals al gebeurt op onze bestaande fysieke Chocolate Academies.” – Russ Thayer (Hoofdchef CAO)

De CHOCOLATE ACADEMY™ Online heeft een freemium model, aldus Andrea Doucet Donida, Algemeen Directeur CAO. Hierbij zijn sommige delen gratis toegankelijk voor alle chocoladeliefhebbers, waaronder interviews met chefs en de op techniek gerichte video’s. Chocolatiers op zoek naar een persoonlijkere training kunnen zich inschrijven voor het abonnement van USD$129 per jaar (of USD$14,99 per maand). Abonnees kunnen een persoonlijke profielpagina creëren, krijgen toegang tot alle interactieve videocursussen en downloadbare recepten, kunnen hun e-shoplijst beheren en deelnemen aan de online chef community. Het platform is al beschikbaar in de VS, EU, Canada en in geselecteerde regio’s en zal ook verkrijgbaar  worden in andere landen in 2019.

De online gemeenschap vormt een essentieel onderdeel van de Chocolate Academy Online ledenervaring. Naarmate deelnemers langs de verschillende vaardigheidsniveaus van CAO klimmen, kunnen ze bij mede-chocoladestudenten terecht voor vragen, elkaar uitdagen en prestaties vergelijken, foto’s van hun creaties uploaden en feedback ontvangen van andere chefs.

Mogelijk gemaakt door Callebaut, de Belgische chocoladetraditie
De CHOCOLATE ACADEMY™ Online wordt mogelijk gemaakt door ’s werelds toonaangevende gastronomisch chocolademerk Callebaut en leunt daarmee op de rijke chocoladetraditie van België om de toekomst van ambachtelijke chocolade vorm te geven.

 “Callebaut heeft zich altijd al ingezet om chocoladeambachtslieden te helpen hun grote ideeën na te jagen. Onze oprichter, Octaaf Callebaut, kleinzoon van een Belgische bierbrouwer, fantaseerde meer dan 100 jaar geleden over het beoefenen van een nieuwe ambacht en vond de moed het erop te wagen. Dankzij zijn toewijding om de Belgische chocoladeambacht te ontwikkelen, met en voor zijn klanten, veroverde hij al snel de harten van chocolatiers en banketbakkers. Callebaut reikt de tools en inspiratie aan de chocoladeambachtslieden om hen zo de motivatie en het zelfvertrouwen te geven om hun dromen waar te maken en zich te onderscheiden. Op die manier zorgen we voor nieuwe generaties van chocoladeambachtslieden en verdiepen we de chocoladecultuur over de hele wereld.” – Mathieu Brunfaut, Global Group Brand Leader voor Callebaut

Samen met de CHOCOLATE ACADEMY™ Online doet Callebaut een simpele maar gedurfde belofte: je kan nu de kunst van chocolademeester worden, altijd en overal. En dankzij de Chocolate Academy™ Online webwinkel heb je toegang tot een breed scala aan Callebaut chocolade en andere benodigdheden: de betrouwbaarste en één van de best beschikbare productlijnen in couvertures en cacao, gemaakt met duurzaam gewonnen cacao en beschikbaar in handzame verpakkingen. Perfect voor het leren van de basis op je weg naar perfectie.

E-Commerce
De CHOCOLATE ACADEMY™ Online heeft een e-commerce afdeling die al in 2018 in de VS start. Hiermee krijgen klanten toegang tot de professionele Callebaut chocoladelijn. In een volgende fase breidt de Chocolate Academy Online de e-commerce uit naar meer markten en zal het aanbod groeien met essentieel kookgerei voor iedere eigentijdse chocoladeprofessional.

Consumenten wereldwijd worden steeds verfijnder in hun smaak, en interesseren zich steeds meer in gastronomische chocolade. Chocolade vormt een spannende uitlaat voor creatieve energie en ondernemingsenergie, en we zien dat men wereldwijd die kans aangrijpt. Met de CHOCOLATE ACADEMY™ Online krijgen ambachtslieden en ondernemers overal toegang tot de docenten, middelen en Callebaut chocoladeproducten waarmee ze dat volgend niveau kunnen bereiken.” – Andrea Doucet Donida, Algemeen Directeur CAO

Over CHOCOLATE ACADEMY™ Online
De CHOCOLATE ACADEMY™ Online (CAO) is ’s werelds eerste e-learning platform toegewijd aan opleidingen in chocolade voor chefs, door chefs. Het stelt ambitieuze chefs en chocolatiers in staat om hun ambacht meester te worden en hun personeel te ontwikkelen door te leren van de beste in het vak – online, interactief en volledig gepersonaliseerd.

 • Elke week worden er nieuwe interactieve video’s toegevoegd
 • Extra instructies staan stand-by wanneer je ze nodig hebt
 • Volg cursussen en bereid unieke recepten samen met de chefs
 • Krijg gemakkelijke toegang tot de beste professionele en duurzame ingrediënten voor chocolade.
 • Word lid van een uitgebreide gemeenschap waar je in contact komt met collega’s en laat je vragen beantwoorden door chefs. En dat allemaal altijd binnen handbereik.

De CHOCOLATE ACADEMY™ Online (CAO) is onderdeel van het CHOCOLATE ACADEMY™ (CA)-netwerk, dat meer dan 21 centra wereldwijd heeft en meer dan 30 jaar aan ervaring in het geven van chocoladecursussen aan aanstormende talenten vanchocolatiers en banketbakkers, en helpt  professionele chefs  hun potentie volledig te benutten. Samen bieden ze je nu een complete 360° chocolade-ervaring, offline en online: CA.CAO. Kijk. Leer. Geniet. Herhaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.