Inschrijven voor nieuwe wedstrijd ‘Eerste Patissier – Chocolatier van België- Club Prosper Montagné’ kan tot midden juli 2020

Dit jaar wordt voor de eerste keer de wedstrijd ‘Eerste Patissier – Chocolatier van België’ georganiseerd. Een comité bestaande uit provoost Pierre Saey, Patrick Aubrion, Marc Ducobu en Herman Van Dender zal samen met de gastronomische Club Prosper Montagné instaan voor het goede verloop van het concours. Dat werd op 10 maart bekendgemaakt op de Campus CERIA in Anderlecht.

De corona strooide ondertussen roet in het eten. Kandidaten hebben daardoor nog tijd tot 15 juli 2020 om zich in te schrijven. Ze dienen een wedstrijddossier in met daarin een schets of een foto van een groot sierstuk en een commercieel sierstuk, alsook de recepturen en werkmethodes voor een chocoladetaart, gevormde pralines, gedompelde pralines alsook een reiscake (cake de voyage). Het thema is ‘de natuur’. De 9-uur durende finale van de wedstrijd ‘Eerste Patissier – Chocolatier van België 2021’ zal plaatsvinden op maandag 28 september 2020 op de CERIA-campus in Anderlecht.

Peter Goossens

Tijdens de bijeenkomst werd ook het thema van de prestigieuze kokswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2021’ bekendgemaakt. Koks die aan de wedstrijd willen meedoen, moesten ook vóór 15 juni 2020 een wedstrijddossier indienen met twee originele recepten: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en een warme appelbereiding als dessert. Drie weken voor de wedstrijd deelt Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem de opdracht voor het voorgerecht mee.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. www.club-prosper-montagne.be

Bron:Persinfo Redactie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.