Niet-broodland China wint Coupe du Monde de la Boulangerie

Een mondiale wedstrijd waarbij je jaarlijks het niveau zienderogen ziet stijgen. Twaalf landenteams strijden voor deze smakelijk titel.

De opdracht:

  • 1. Franse baguetten, brood uit de wereld, een biologisch en nutritioneel brood,
  • 2. viennoiserie: zoet en hartig,
  • 3. Een artistiek stuk, 100% eetbaar met als thema ‘muziek’.

China ging aan de haal met de gouden medaille net voor Japan en Denemarken. De tijd en het budget die China hier in investeert begint te renderen, volgens Benny Swinnen. De traditionele broodlanden zoals Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk doen het nog steeds zeer goed maar op wedstrijdniveau zie je Azië met vooral China en Japan tot het uiterste gaan. De populariteit en creativiteit van viennoiserie is grenzeloos en de artistieke stukken in brooddeeg moeten zeker niet onderdoen voor suiker- en chocoladekunstwerken die we kennen uit de Wereldbekers Patisserie.