Coupe d’Europe de la Pâtisserie: Zwitserland wint!

Deze editie kan als zijnde ‘sober’ worden gecatalogeerd. Zweden, Zwitserland, Rusland en Ukraine kregen als taak een artistiek suiker- en chocoladestuk te combineren met een dessertbord en een ijstaart. Zwitserland en Zweden waren zoals steeds aan mekaar gewaagd en deelden respectievelijk de eerste en tweede plaats. Zweden mocht ook de duurzaamheidsprijs opstrijken.

De belangrijkste patisserie wedstrijd ter wereld zet in op de bijenpopulatie door aandacht en gebruik van nectarrijke planten en bloemen te promoten als onderdeel van de opdracht.

Rusland werd als derde beloond met een bronzen ticket richting Lyon. Pierre Hermé, de nieuwe wedstrijdvoorzitter van de Wereldbeker Patisserie loofde Ukraine voor hun motivatie en geslaagde eerste deelname.

Geen spoor te bekennen van andere sterke patisserielanden zoals België, Spanje, Polen, Italië.

Frankrijk en de Groot-Brittannië zijn automatisch geplaatst voor de finale in Lyon in januari 2021.

Auteur: Dries Van Damme