Covid-19, een nieuw gebakje van een Franse banketbakker uit Calais

Het moest er wel eens van komen. Na gebakjes in de vorm van het coronavirus. Het zijn de banketbakkers Fatima en Adil Hammada van de Franse patisserie Aux choux gourmands in Calais aan de Avenue Antoine de Saint-Exupéry die dit gebakje concipieerden en te koop aanbieden. En heeft het succes? “De mensen reageren alvast positief”, concludeert Fatima.

Een gebakje tussen alle anderen, naast een miserabel een een eclair, maar toch wél specialer(!). De banketbakkers noemden het een Covid-19! Het is niet helemaal rond. De vorm lijkt meer op een vliegende schotel, en toch gelijkt het best wel op het virus! Het is samengesteld uit een Bretoense zandbodem, bedekt met een koepel van choco-nutella mousse met binnenin een wafel met een hart van chocoladeganache, een wit chocoladeglazuur, en daarbovenop gekarameliseerde gemalen amandelen bedekt met witte chocolade.

Pas gelanceerd

Adil Hammada: “Het was mijn vrouw’s idee, want over het coronavirus praten we veel. We zochten uit hoe we dit gebakje konden maken, op basis van onze bestaande smaken. De Covid-19 is pas sinds 11 januari 2021 beschikbaar. Het koppel adverteerde het op hun Facebook-pagina, en op zijn zachtst gezegd werd het goed ontvangen. “Mensen vertellen ons dat ze het een goede kopie vinden, en dat het mooi gerealiseerd is. En zo komen ze het dan ook kopen,” glimlacht Fatima. “Op zondag produceren we er 150-200 per dag!