Uniek chocoladethemapark geopend in China en gemaakt door Vlaming

Het Vlaamse bedrijf KCC Entertainment, geleid door Yannick Maes, ontwerpt en bouwt (indoor) themaparken. Begin januari 2021 opende het allernieuwste park van KCC de deuren: het themapark Chocolate Kingdom nabij Guangzhou, China.

“Het park beslaat 18 hectare en is geheel gewijd aan chocolade. Het bestaat uit vier zones: de ingang, waar een middeleeuws dorp de toegang tot het geheime chocolade koninkrijk verbergt en de drie soorten chocolade. In het dorp aan de ingang staat een groot wiel dat de bezoekers een goed uitzicht op het park biedt. De andere drie zones zijn geïnspireerd op de drie soorten chocolade: Melk, wit en donker. Elk heeft zijn eigen uiterlijk, gevoel, geschiedenis en zelfs huisdieren, en samen vormen ze het magische ‘Chocolade Koninkrijk’.

Chocoladeworksshops en museum

Het 18 hectare grote familiepark telt 27 hoofdattracties. Het park brengt ook, soms indirect en soms expliciet, hulde aan de Belgische chocolade, een exportproduct bij uitstek. Kinderen kunnen ook deelnemen aan chocoladeworkshops of een echt chocolademuseum bezoeken. De toekomstige Chinese chocolatiers zullen hier geboren worden!

Het park ligt op ongeveer twee uur rijden van de metropool Ghuangzhou. In China wordt de Belg Yannick Maes van KCC stilaan een bekend gezicht, met ondertussen 7 themaparken die hij er realiseerde, waaronder het Smurfenpark in Sjanghai, dat hij omschrijft als het meest ongelooflijke park dat hij en zijn team ooit hebben bedacht.

De metropool Ghuangzhou

“Het Smurfen themapark in Shanghai vind ik erg geslaagd.Het opende een paar maanden geleden en het is ook een heel typisch Belgisch product, omdat smurfen nu eenmaal in België werden gecreëerd!

KCC heeft vandaag 224 themaparken in 45 landen over de hele wereld gebouwd. “In Azië zie je dat de grote shoppingcentra indoorthemaparken laten bouwen. De mensen winkelen steeds meer online. Het is belangrijk om offline een meerwaarde te bieden zodat de mensen echt die uitstap willen maken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.