De gemeenteraad van Bredene benoemde marsepeinmeester Anthony Lams tot ereburger

Marsepeinmeester Anthony Lams mag zich ereburger van Bredene noemen, de plaats waar hj zijn atelier heeft en ook heel graag woont. Ed Sheeran en! koning Philip zijn ook fans van zijn zoete meesterwerkjes. Maar ook vakgenoten vragen hem om hulp en assistentie!

Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte, begon Anthony zijn marspeinkunstwerkes te creëren in zijn tuinhuisje. Zijn hobby expandeerde tot een beroep, waarbij hij al snel een grote naam werd in zijn vak, vooral in het buitenland.

Evenementen in het buitenland

Anthony Lams coacht het Deense team op de wereldkampioenschappen patisserie. Hij begeleidt en is tevens ambassadeur van de Berlijnse marsepeinfabrikant Lemke. Bovendien vind je hem terug als domstrateur over de hele wereld.

Anthony blijft ambitieus. “Vanwege Corona, zijn mijn evenementen in het buitenland enige tijd opgeschort. Er is vraag uit Japan, Rusland en Duitsland, en zodra het veilig is, ga ik daar naar toe.

Bredene op de kaart

De reputatie van Anthony Lams is binnen zijn vakgebied, maar ook daarbuiten groot. Lams heeft marsepeinen figuurtjes gemaakt voor artiesten als Ed Sheeran, maar ook voor tal van andere prominenten zoals de Russische buitenlandminister, voor het koningshuis en enkele sjeiks. Zijn creaties vinden overal gretig aftrek, en bussen belangstellenden komen kijken naar zijn atelier als hij aan het werk is. “Dat is wat Bredene beroemd maakt”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) die Lams tot ereburger benoemde nadat de gemeenteraad het voorstel vorige maand unaniem goedkeurde.

Goede erkenning

De kans dat de marsepeinmeester naar een grote stad verhuist is klein. “Ik voel me op mijn gemak hier in Bredene. De mensen weten me te vinden en ik kan ook van hieruit exporteren. Ik wil geen multinational in een grote stad worden. Ik blijf hier graag dicht bij de zee wonen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.