Colruyt koopt industriële bakkerij Roelandt

De supermarktgroep Colruyt neemt de bakkerijproducent Roelandt over. Naast vlees, kaas en koffie zal Colruyt binnenkort ook alle brood in eigen huis produceren.

De familie Roelandt en Colruyt kennen elkaar al jaren. Samen hebben ze een joint venture die brood produceert voor de winkels van de Groep Colruyt, waaronder alle winkels van OKay. Nu neemt Colruyt de volledige bakkerijfabriek over van de derde generatie van de familie. Het is niet bekend hoeveel Colruyt daarvoor betaalde.

Roelandt produceert vers brood, dat voornamelijk in België wordt verkocht. De firma produceert ook diepgevroren en voorgebakken brood voor diverse afnemers in West-Europa, zoals scholen, diepvriesbakkerijen, groothandelaren en supermarkten. De relaties met bestaande klanten zullen worden behouden”, zegt een woordvoerder van Colruyt.

Colruyt produceert verschillende producten in eigen beheer. Het bedrijf bottelt zijn eigen wijn, produceert zijn eigen charcuterie, verwerkt zijn eigen vlees en heeft een kaassnijderij.

De overname van Roelandt is ook een herhaling van de geschiedenis. De stichter van Colruyt, Franz Colruyt, was de zoon van een bakker. Hij begon Colruyt met het leveren van brood aan bakkers in de omgeving van Lembeek. Later voegde hij koffie en kruiden toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.