DIP-IT van Ter Groene Poorte schenkt 450 euro aan VZW GLEK

Ter Groene Poorte is niet alleen een voedingsschool, maar ook een warme school. Deze filosofie inspireerde de studenten van de hogere opleiding patisserie en chocolaterie om met hun mini-onderneming DIP-IT iets te doen voor een goed doel. Uiteindelijk kozen ze voor vzw Glek, wat staat voor ‘Geef Leven Een Kans’. De vzw heeft als doel kansen te geven aan jongeren die in een integrale jeugdzorginstelling leven.

Lore Demeester vertelt: “Vandaag kunnen we met trots 450 euro schenken aan vzw Glek. Dit hebben we uitsluitend verdiend met de verkoop van ons ‘ ‘kriekendip”. We hebben voor deze organisatie gekozen omdat we echt op zoek waren naar een vzw die lokaal verankerd is en waarvan de thema’s aansluiten bij onze leefwereld, de wereld van de jongeren. VZW Glek probeert ervoor te zorgen dat jongeren uit problematische gezinssituaties af en toe naar buiten kunnen. Als de Corona afgelopen is, kunnen ze naar de bioscoop of naar een pretpark.
Glek is enthousiast: “Een heel mooi bedrag. Met dank aan de jongens en meiden van deze enthousiaste groep. En de ‘kriekendip’ was heerlijk.