Dit is de beste patissier ter wereld

Beste patissier ter wereld

De patisserie van het Ritz, met de gastronomische creaties van François Perret, is bekroond met de titel Beste patisserie ter wereld. Bastien Blanc-Tailleur, bekend om zijn haute couture gebak, is uitgeroepen tot meest creatieve patissier.

The List is een wereldwijde digitale gids met meer dan 3.000 patisserieën. De Special Patisserie Awards belonen talent, creativiteit en culinair vakmanschap over de hele wereld.

Ritz Paris Le Comptoir bestaat drie jaar, met de beroemde patissier François Perret als creatieve brein. Deze gastronomische en eigentijdse patisserie onderscheidt zich volgens insiders door zijn gezelligheid en zijn vermogen om de luxueuze wereld van het Ritz toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In een reactie op de prijs toonde François Perret zijn vreugde en dankbaarheid:

“Deze prijs beloont drie ongelooflijke jaren, rijk aan dagelijkse uitwisselingen en delen met de Comptoir teams, maar ook met de Franse en internationale klanten die onze creaties komen ontdekken”.

De titel van meest creatieve patissier ging naar Bastien Blanc-Tailleur. Hij staat bekend als een referentie in de wereld van luxe bruiloften. Zijn op maat gemaakte creaties sieren de tafels van de meest prestigieuze paleizen en privéresidenties over de hele wereld. Typisch zijn de nauwgezette suikerdecoraties, die esthetiek en gastronomie combineren. Als gepassioneerd verzamelaar heeft hij een bibliotheek met naslagwerken en een indrukwekkende verzameling mallen en prenten, verzameld door de jaren heen en tijdens zijn reizen.

La Liste reikte nog andere nevenprijzen uit, die onder meer te beurt vielen aan patissiers uit Australïe, Schotland en de Verenigde Staten. Belgische vaklui vielen buiten de prijzen.

Foto: Instagram Ritz Paris Le Comptoir

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.