Nieuwe ateliers voor bakkerij, slagerij en destillatie bij COOVI

Op 25 april toonden de leerlingen van COOVI – Brussel trots hun ateliers aan de aanwezige bezoekers. De paviljoenen 14, 15 en 16 voor de afdeling slagerij, bakkerij en destillatie zijn onlangs vernieuwd. En het technisch materiaal is ook spiksplinternieuw.

“COOVI is een onderwijscampus met een rijke geschiedenis, waar men echte vakmanschap leert”, aldus VGC-voorzitter bevoegd voor onderwijs Guy Vanhengel (Openvld). Bij COOVI studeren niet enkel leerlingen van het secundair, maar er zijn ook opleidingen voor volwassenen. Maar om van COOVI kwaliteitsvol onderwijs te maken, moet er ook geïnvesteerd worden in de infrastructuur.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeerde maar liefst 37 miljoen euro in de nieuwe ateliers.” Door de school te steunen, stijgen het aantal leerlingen en kunnen we samen naar de top geraken,” aldus Vanhengel.

De komende jaren belooft de VGC nog andere renovatiewerken te steunen. Zo willen ze paviljoen 3 onder handen nemen, een nieuwe speelplaats bouwen, het rioleringssysteem vernieuwen, een nieuw sportcomplex bouwen en een befaamde lift herstellen. Daarmee zou de totale investering zeker oplopen tot 57 miljoen euro.

Bron: hln

Emile Gryzonlaan 1 – 1070 Anderlecht
Tel: 02 526 56 00 – Fax: 02 526 56 01
secundair@coovi.be