Nieuwe ateliers voor bakkerij, slagerij en destillatie bij COOVI

Op 25 april konden alle geïnteresseerde bezoekers de nieuwe ateliers vanCoovi bezoeken. Paviljoens 14, 15 en 16 van de slagerijen, bakkerijen en distilleerderijen zijn onlangs opgeknapt. Met inbegrip van nieuw technische materiaal.

“COOVI is een educatieve campus met een rijke geschiedenis waar je leert wat echt vakmanschap inhoudt”, zegt Guy Vanhengel (Openvld), voorzitter van de VGC en bevoegd door onderwijs. “Bij COOVI leren niet alleen middelbare scholieren, maar er is ook een opleiding voor volwassenen. Maar om COOVI van een kwalitatief hoogstaande opleiding te voorzien, moeten we daarom ook investeren in infrastructuur”.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft maar liefst 37 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe lokalen. “Door de school te helpen bij de financiering, kan het aantal leerlingen toenemen en kunnen we samen de top bereiken”, zegt Vanhengel.

De VGC heeft zich de komende jaren gecommitteerd om verdere upgrades te ondersteunen. Bijvoorbeeld om paviljoen 3 te vernieuwen, een nieuwe speeltuin te bouwen, de riolering te veranderen, een nieuw sportveld aan te leggen ennz. Hiermee zou de totale investering ongetwijfeld 57 miljoen euro bedragen.


.

Bron: hln

Emile Gryzonlaan 1 – 1070 Anderlecht
Tel: 02 526 56 00 – Fax: 02 526 56 01
secundair@coovi.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.