Doe mee aan de Week van de Cake: 15-23 oktober 2022

Van 15 tot 23 oktober 2022 vindt de ‘Week van de Cake’ plaats. Honderden banketbakkers in Vlaanderen zullen hun klanten heerlijke originele, traditionele of nieuwe creaties aanbieden.

Cakes worden steeds populairder. Dat komt door de creatieve mogelijkheden van het product. Tegenwoordig zijn er tientallen soorten cakes. Denk maar aan oombotercake, amandelcake, hazelnootcake, limoencake, vanillecake, kersencake, rumcake, cranberrycake, ananascake, enzovoort.


Variëteiten

Tijdens de “Week van de Cake” presenteren de bakkers nog vele andere soorten variëteiten. Zij verrassen hun klanten met cakes van verschillende smaken, texturen en vormen. Er is voor elk wat wils. Deelnemende bakkerijen zijn herkenbaar aan de poster die u hierboven ziet.

Week van de Ambachtelijke Bakker

De Week van de Cakes een initiatief van Bakkers Vlaanderen, de Vlaamse bakkersvereniging. Het is de vierde keer dat de “Week van de Ambachtelijke bakker” wordt georganiseerd en dit jaar is het thema cake. Tijdens de “Week van de Ambachtelijke bakker” tonen de bakkers hun liefde voor hun vak en de producten die ze maken.

veerkracht

Ondanks de stijgende kosten voor grondstoffen, lonen en energie blijken de ambachtelijke bakkers in Vlaanderen zeer veerkrachtig en creatief. Daarvan profiteert de consument, die weet dat hij meer dan ooit welkom is als hij op zoek is naar vers brood en gebak van eerlijke herkomst.

Bron: Bakkers Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.