Een gelukkig 2025 namens Brood en Banket!

De Belgische brood- en banketsector heeft bewogen jaren achter de rug. De coronapandemie zinderde nog na toen de tarweprijzen de hoogte in schoten als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. In vergelijking verliep 2024 gelukkig net iets gemoedelijker. Tegelijk bleven grondstofprijzen volatiel – denk maar aan de hoge boter-, room- en cacaoprijzen. Verschillende ontwikkelingen en trends hebben ons vak beïnvloed, en er vonden meerdere consolidaties plaats.

In 2024 lieten bakkerijen zich ook van hun meest creatieve kant zien. Zo mocht Vlaanderen genieten van de ‘boobs-eclairs’ voor de dienst Oncologie van AZ Sint-Elisabeth, en van tachtig taarten door tachtigjaren – eveneens een actie van Bakkerij Sint-Anna in Zottegem.

2024 was absoluut een spannend jaar voor ons vakblad, dat begin dit jaar van eigenaar wisselde. Een vast team redacteurs zet het verhaal van B&B verder. Wij kijken alvast vol verwachting naar 2025, en wensen elke bakker, patissier, chocolatier, ijsbereider en andere belanghebbende in de sector een prachtig jaar vol inspiratie, geluk en goede gezondheid.

Ook in 2025 blijft Brood en Banket en zijn partners belangrijke evoluties en trends in onze sector delen met zijn lezers. Zijn er onderwerpen die je graag aan bod ziet komen in ons magazine dit jaar, of wil je zelf meewerken aan een reportage? Dan horen we dat graag! Neem daarvoor contact met ons op door te mailen naar hoofdredacteur Dries Van Damme: dries.vandamme@bureau44.be.

Tot later!

Foto: Pixabay

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.